09 iul 2020 - UE

Europarlamentar PSD: Este foarte grav ca opt state UE au impus romanilor restrictii

Este foarte grav faptul că opt state din UE au impus deja românilor măsuri de restricţionare în diferite forme, inclusiv cu obligativitatea de autoizolare, din cauza modului deficitar în care Guvernarea liberală a gestionat criza COVID-19, a reacţionat, joi, europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

,,Este foarte grav faptul ca opt state din UE au impus deja romanilor masuri de restrictionare in diferite forme, inclusiv cu obligativitatea de autoizolare, din cauza modului deficitar in care Guvernarea liberala a gestionat criza COVID-19.

Acest lucru demonstreaza ca reprezentantii executivului sunt incapabili sa dialogheze cu statele partenere din UE. Mai mult, guvernantii constata aceste impuneri si nu fac nimic pentru a remedia situatia.

Interesant este ca mersul lucratorilor romani in unele din aceste state este in continuare facilitat prin lipsa de reactie a autoritatilor in a veghea la aplicarea legislatiei europene si nationale in materie de munca", a scris pe Facebook Victor Negrescu.

El a precizat ca a decis sa interpeleze Comisia Europeana asupra acestui subiect solicitand implementarea unui standard omologat la nivelul Uniunii Europene.

,,In acelasi timp am solicitat Consiliului UE si presedintiei germane sa discute aceasta problematica la viitoarele reuniuni ministeriale de profil.

Slaba guvernare liberala si incapacitatea sa in a gestiona criza COVID-19 nu trebuie sa conduca la degradarea statutului romanilor in Uniunea Europeana. Tara noastra are nevoie de o politica externa si europeana serioasa axata inclusiv pe apararea drepturilor cetatenilor nostri care de fapt reprezinta principala carte de vizita a Romaniei in strainatate", a conchis europarlamentarul PSD.

, dupa Suedia, Luxemburg, Portugalia si Bulgaria, mai multe state au introdus-o pe lista tarilor din care nu primesc turisti.

Trei state europene nu permit romanilor sa intre in tara: Norvegia, Finlanda si Malta. Alte sase tari UE au decis ca persoanele din Romania care ajung acolo sa stea in izolare sau carantina timp de 14 zile: Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia si Slovacia. O situatie deosebita este Danemarca, unde romanii trebuie sa faca dovada unei rezervari de cel putin sase zile de cazare.

Sursa : www.mediafax.ro