17 mai 2018 - UE

Drumuri din Bulgaria: Sute de soferi bulgari de camioane au protestat fata de propunerile UE privind transportul rutier

Sute de şoferi de camioane au blocat joi mai multe drumuri din Bulgaria, aceştia fiind nemulţumiţi de propunerile UE privind transportul rutier, acţiunea de protest având loc în contextul în care liderii Uniunii Europene participă la un summit la Sofia, informează site-ul agenţiei Reuters.

Initiativa UE, cunoscuta drept Pachetul de Mobilitate, este considerata de companiile locale de transport drept o masura protectionista care are scopul sa ajute firmele rivale din vestul Europei.

Asociatia bulgara a transportatorilor a comunicat ca aproximativ 120.000 de soferi din aceasta tara isi vor pierde slujbele in cazul aprobarii acestor masuri.

Companiile de transport din state est-europene au intrat puternic pe piata de profil din Europa de Vest, in competitie cu firmele locale care sunt nevoite sa-si plateasca mai bine soferii.

Potrivit pachetului de masuri, sustinut de Franta, Germania si alte state puternic industrializate din vestul Europei, soferii de camioane din estul Europei ar urma sa primeasca un salariu pentru munca depusa in strainatate similar cu cel primit de cei din vestul Europei.

Boiko Borisov, premierul de la Sofia, a declarat ca aceste propuneri ar "ucide sectorul bulgar (de transporturi)".

Sursa : www.mediafax.ro