12 apr 2021 - UE

,,Dexit". Partidul german de opozitie AfD anunta ca va face campanie pentru ca Germania sa paraseasca UE

Asa-numita politica ,,Dexit" a aparut la o conferinta de doua zile in care s-a stabilit strategia inainte de alegerile generale din Germania ce vor avea loc in septembrie, relateaza Euronews.

Cei 600 de delegati ai AfD s-au intalnit fata in fata la Dresda, in ciuda pandemiei in curs de desfasurare. Acestia au votat printre altele si in favoarea unei politici electorale pentru iesirea Germaniei din UE.

Partidul, care si-a construit bazele pe opozitia fata de politicile privind migratia ale cancelarului Angela Merkel, a folosit intalnirea pentru a-si intari pozitia de opozitie fata de proiectul de reunificarea a familiei pentru refugiati, votand in favoarea unei interdictii totale.

AfD si-a aratat sprijinul pentru protestele impotriva restrictiilor. Co-presedintele partidului, Joerg Meuthen, a cerut incetarea ,,acestor interdictii, acestei inchisori, aceastei nebunii a carantinei".

In ciuda faptului ca sa considerat partidul ,,anti-carantina", nu a reusit sa valorifice dificultatile economice si sociale rezultate din pandemie sau miscarile de strada. Partidul a inregistrat o scadere semnificativa in sprijinul sau. Acesta a scazut la aproximativ 11% in sondaje, de la aproape 13% la alegerile din 2017, cand a devenit principalul partid de opozitie.

Sursa : www.mediafax.ro