12 iun 2018 - UE

Curtea de Justitie a UE a dat CASTIG de cauza unui producator de pantofi de LUX, in procesul privind talpile rosii

Producătorul de pantofi de lux Christian Louboutin a câştigat procesul privind dreptul de folosire a tălpilor roşii pentru încălţămintea cu toc înalt deschis la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, potrivit lemonde.fr.

In 2012, Louboutin l-a dat in judecata pe producatorul de pantofi olandez Van Haren, dupa ce acesta a inceput sa vanda incaltaminte cu talpi rosii.

Louboutin sustinea ca are drept exclusiv asupra talpilor rosii, fiind marca inregistrata europeana, in timp ce Van Haren spunea ca acest lucru contravine legislatiei europene. Van Haren spunea ca tiparul talpilor nu poate fi considerat marca inregistrata.

De cealalta parte, Louboutin argumenta ca utilizarea unei culori intr-o anumita pozitie - in acest caz, nuanta Pantone 18-1663 TPX - poate constitui o marca inregistrata.

"Pot confirma ca Louboutin a castigat cazul. Compania olandeza trebuie sa respecte marca inregistrata", a spus, marti, un purtator de cuvant de la Curtea de Justitie Europeana.

Judecatorii de la Luxembourg au respins, marti, recomandarea facuta chiar de propriul consilier juridic, care, in februarie, spunea ca talpile rosii nu pot fi marca inregistrata.

Zeci de celebritati din lumea intreaga cumpara modelele Louboutin, de la Oprah Windrey la Caroline de Monaco si Jennifer Lopez, care le-a consacrat chiar si un cantec si un videoclip, "Louboutins". Aceste modele de pantofi cu toc si talpa rosie - create in 1993 - se vand in aproape 240.000 de exemplare in fiecare an.

Sursa : www.mediafax.ro