24 nov 2022 - UE

Charles Michel se va intalni cu Xi Jinping, pentru discutii despre relatiile UE-China si situatia internationala

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, se va deplasa în China, săptămâna viitoare, pentru o întrevedere cu preşedintele Xi Jinping, pentru discuţii despre relaţiile comerciale bilaterale şi despre subiecte internaţionale.

"Presedintele Consiliului European, Charles Michel, se va deplasa la Beijing pe 1 decembrie, pentru a se intalni cu presedintele chinez, Xi Jinping. Vizita la Beijing are loc ca urmare a dezbaterilor strategice ale Consiliului European din octombrie, pe tema relatiilor Uniunii Europene cu China. In contextul mediului geopolitic si economic tensionat, vizita este o oportunitate care intervine in timp util atat pentru Uniunea Europeana, cat si pentru China. UE si liderii chinezi vor discuta despre provocari globale si despre subiecte de interes comun", a anuntat Consiliul European, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu si vizualizat de agentia MEDIAFAX.

"Ma voi deplasa la Beijing pentru a ma intalni cu presedintele chinez, Xi Jinping. Vom discuta despre provocari mondiale si despre subiecte de interes comun", a transmis Charles Michel prin Twitter.

Sursa : www.mediafax.ro