15 mar 2019 - UE

Bloomberg: Furia fata de cel mai prost sistem de drumuri din UE alimenteaza un nou protest in Romania

Furia faţă de cel mai prost sistem de drumuri din Uniunea Europeană a generat un nou tip de protest în România, comentează agenţia de presă Bloomberg, relatând despre manifestările de vineri.

Bloomberg noteaza ca un om de afaceri din Suceava a organizat un protest pe 15 martie, timp de 15 minute, pentru a transmite Guvernului semnalul ca frustrarea oamenilor este foarte raspandita.

Presedintele Klaus Iohannis, care are frecvent dispute cu Guvernul, sustine protestele de vineri, la care s-au raliat si unii primari care fac parte din partidul de guvernamant, observa Bloomberg.

"Demonstratiile au devenit un lucru comun in ultimii ani, in contextul in care romanii contesta eforturile Guvernului de a reduce sanctiunile pentru coruptie", comenteaza Bloomberg.

"Noi ne-am oferit sa efectuam un studiu de fezabilitate pentru autostrada Moldovei in actuala perioada bugetara, pentru a putea demara lucrarile in viitoarea perioada bugetara, dar nu am primit niciun raspuns. Eu pot doar sa sustin presiunile pe care cetatenii le exercita asupra Guvernului, intrucat este vorba de o revendicare mai mult decat legitima", a declarat Corinta Cretu, comisarul UE pentru Politici Regionale.

Sursa : www.mediafax.ro