28 nov 2022 - UE

Aurescu saluta anuntul suedezilor privind aderarea Romaniei la Schengen: va face UE mai sigura

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a salutat decizia politicienilor suedezi care luni au anunţat că nu se opun intrării României în spaţiul Schengen. Este vorba despre politicienii care anterior s-au opus aderării României.

Initial, social-democratii suedezi s-au opus aderarii Romaniei. Ulterior, reprezentantul acestora a avut o discutie cu ministrul roman de Externe si luni a anuntat ca sprijina aderarea.

,,Va multumesc foarte mult, domnule Ardalan Shekarabi pentru declaratia dumneavoastra pozitiva de astazi privind aderarea Romaniei la Schengen, si ca urmare a discutiei noastre foarte bune&complete din 22 noiembrie. Aderarea Romaniei va face UE mai sigura", a scris Aurescu pe Twitter.

Si europarlamentarul Victor Negrescu a anuntat ca social-democratii suedezi sustin aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

,,Social-democratii suedezi au anuntat, in urma cu putin timp, ca sustin aderarea Romaniei la spatiul Schengen. Iata ca din nou Partidul Social Democrat isi indeplineste cu responsabilitate datoria fata de romani. Suntem iar singurii care ne-am facut treaba la nivelul familiei noastre politice", a scris Negrescu pe Facebook.

Aderarea Romaniei la spatiul Schengen ar putea fi decisa in luna decembrie.

Sursa : www.mediafax.ro