12 oct 2019 - UE

Ancheta privind demiterea lui Trump: Ambasadorul SUA la UE accepta audierea in Congres in ciuda interdictiei Departamentului de Stat

Ambasadorul SUA la Uniunea Europeană, Gordon Sondland, se va prezenta, în pofida ordinului Departamentului de Stat, la audieri în Camera Reprezentanţilor în ancheta care îl vizează preşedintele Donald Trump, afirmă surse citate de site-ul de ştiri Axios.com.

Gordon Sondland va fi audiat saptamana viitoare de comisii ale Camerei Reprezentantilor care il ancheteaza pe presedintele Donald Trump, au declarat patru surse citate de site-ul Axios.com.

Avocatul lui Gordon Sondland a confirmat ca ambasadorul american la UE va depune marturie in Camera Reprezentantilor "in pofida actualei linii politice a Departamentului de Stat".

Departamentul de Stat i-a ordonat ambasadorului Gordon Sondland sa nu depuna marturie in Congres in investigatia care ar putea conduce la demiterea presedintelui Donald Trump.

Congresmanul Adam Schiff, presedintele Comisiei pentru Informatii din Camera Reprezentantilor, denuntase decizia Departamentului de Stat de a bloca audierea ambasadorului SUA la UE, Gordon Sondland, catalogand hotararea drept forma de "obstructionare" a anchetei contra presedintelui Donald Trump.

Camera Reprezentantilor, aflata sub controlul opozitiei democrate, a lansat o investigatie parlamentara care ar putea conduce la initierea procedurii demiterii presedintelui Donald Trump, suspectat ca ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepresedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la functia de presedinte al SUA, si a fiului acestuia, Hunter Biden. In cadrul investigatiei, Camera Reprezentantilor a trimis citatii prin care le solicita unor membri ai Administratiei de la Washington participarea la audieri si furnizarea documentelor referitoare la contactele presedintelui Donald Trump cu Ucraina.

Ca reactie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, in care republicanii detin majoritatea, a anuntat lansarea unei anchete privind presupuse acte de coruptie in Ucraina.

Sursa : www.mediafax.ro