03 feb 2023 - UE

Acord preliminar in Consiliul UE privind plafonarea preturilor produselor petroliere din Rusia

Statele Uniunii Europene au ajuns la un acord preliminar privind plafonarea preţurilor produselor petroliere provenind din Rusia, în cadrul acţiunilor de sancţionare a Moscovei din cauza invaziei militare în Ucraina.

"Ambasadorii statelor UE au aprobat astazi limite asupra preturilor produselor petroliere, inaintea adoptarii finale de catre Consiliul UE", a comunicat, intr-un mesaj postat pe Twitter, Presedintia suedeza a Consiliului Uniunii Europene.

"Este un acord important in cadrul reactiei continue a Uniunii Europene si a partenerilor fata de razboiul rus de agresiune impotriva Ucrainei", a subliniat Presedintia suedeza a Consiliului UE, fara a oferi detalii.

Comisia Europeana a propus, in cadrul unui acord cu Grupul G7, plafonarea preturilor internationale de tranzactionare a produselor petroliere provenind din Rusia. In decembrie 2022, Uniunea Europeana a aprobat plafonarea pretului petrolului exportat de Rusia.

Ursula von der Leyen, presedintele Comisiei Europene, a anuntat, la Kiev, ca Uniunea Europeana intentioneaza sa aplice o noua serie de sanctiuni impotriva Rusiei pana pe 24 februarie, cand va fi marcat un an de la inceperea invaziei militare ruse in Ucraina.

Sursa : www.mediafax.ro