23 ian 2023 - UE

Acord de principiu al statelor UE privind asistenta militara suplimentara destinata Ucrainei

Miniştrii de Externe din statele Uniunii Europene au ajuns, luni, la un acord de principiu privind asistenţă suplimentară destinată Ucrainei, care, potrivit unor surse, ar putea fi de peste 500 de milioane de euro.

"Cu ocazia reuniunii Consiliului pentru Afaceri Externe, ministrii de Externe au ajuns la un acord politic pentru asistenta militara suplimentara destinata Ucrainei, in cadrul Instrumentului European de Pace. Mentinem sustinerea pentru fortele armate ucrainene", a anuntat Presedintia suedeza a Consiliului Uniunii Europene.

Oficiali europeni citati de Agentia France-Presse si de cotidianul Le Monde afirma ca noul plan de asistenta militara se ridica la 500 de milioane de euro. In plus, vor fi oferite echipamente non-letale in valoare de 45 de milioane de euro pentru misiunea UE de instruire a militarilor ucraineni.

Uniunea Europeana ofera Ucrainei asistenta militara masiva in eforturile de respingere a invaziei militare ruse. Moscova a acuzat statele occidentale ca prelungesc conflictul militar din Ucraina prin oferirea de armament.

Sursa : www.mediafax.ro