22 mar 2018 - Non UE

SUA anunta ca Uniunea Europeana va fi scutita de aplicarea noilor tarife pentru importurile de otel si aluminiu

Reprezentantul SUA pentru Comerţ, Robert Lighthizer, a anunţat, joi, că mai mulţi aliaţi ai SUA, printre care UE, Argentina, Austrialia, Brazilia şi Coreea de Sud, vor fi scutiţi de la planurile tarifare ale Washingtonului privind importurile de oţel şi aluminiu, relatează The New York Times.

In cadrul unei audieri in Congres, Lighthizer a precizat ca, initial, noile planuri tarifare ale Administratiei Donald Trump cu privire la suplimentarea tarifelor la importurile de otel si aluminiu nu se vor aplica UE, Argentinei, Australiei, Braziliei, Coreei de Sud, Canadei si Mexicului.

,,Ideea presedintelui a fost ca, pe baza anumitor criterii, unele state sa fie scutite. El a decis sa puna pauza implementarii noilor tarife pentru aceste state", a declarat reprezentantul SUA pentru Comert.

Recent, presedintele SUA, Donald Trump a anuntat ca Statele Unite vor impune tarife suplimentare la importurile de otel si aluminiu.

Liderul de la Casa Alba a anuntat tarife mai mari cu 25% la importurile de otel si de 10% la cele de aluminiu. Deocamdata, nu este clar daca aceste taxe vor fi valabile la toate importurile de otel si aluminiu ori doar la cele din anumite tari.

Sursa : www.gandul.info