24 mai 2022 - CEDO

CEDO cere Ucrainei sa le ofere conditii de siguranta unor imigranti din Orientul Mijlociu

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a cerut, marţi, Administraţiei de la Kiev să îi transfere într-o zonă sigură pe doi imigranţi clandestini capturaţi în Odesa, în apropierea frontului cu Rusia, în condiţiile în care organizaţii nonguvernamentale au denunţat mai multe cazuri similare.

"Guvernul ucrainean ar trebui sa ii transfere imediat pe solicitantii de azil intr-o zona mai sigura a tarii si sa aplice toate masurile necesare pentru a le garanta securitatea in contextul conflictului aflat in curs", anunta Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) printr-o decizie emisa marti, conform Agentiei France-Presse si cotidianului Le Monde.

"Unul dintre solicitantii de azil, de origine palestiniana, a fost eliberat imediat, dar celalalt ramane in arest", a declarat avocata imigrantilor clandestini, Daria Sartori, fara a dezvalui nationalitatea celui de-al doilea.

Curtea Europeana a Drepturilor Omului fusese sesizata in procedura de urgenta in legatura cu situatia imigrantilor detinuti de autoritatile ucrainene. Organizatii nonguvernamentale de profil au denuntat mai multe cazuri de imigranti clandestini detinuti in Ucraina.

In acest context, CEDO cere autoritatilor ucrainene sa ofere pana pe 30 mai informatii despre conditiile in care sunt detinuti imigrantii clandestini capturati si modalitatile prin care sunt protejati de confruntarile militare ucraineano-ruse.

Sursa : www.mediafax.ro