02 oct 2018 - CEDO

CEDO a RESPINS recursul lui Adrian Mutu in cazul litigiului cu clubul Chelsea Londra

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a respins, marţi, recursul fostului fotbalist român Adrian Mutu faţă de hotărârea Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), acuzat de lipsă de independenţă în litigiul său cu clubul Chelsea Londra.

Adrian Mutu, depistat pozitiv la un control privind consumul de cocaina in 2004, a fost condamnat de TAS sa achite despagubiri de 17,1 milioane de euro clubului Chelsea Londra. Considerand ca judecatorii TAS au fost lipsiti de independenta si impartialitate, fostul international roman in varsta de 39 a facut apel la Tribunalul federal din Elvetia, care i-a respins cererea.

Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a mers in acelasi sens.

,,Printr-un verdict foarte motivat, care nu prezinta indicii ca ar fi arbitrar, Tribunalul federal (elvetian -n.red.) a concluzionat ca domnul Mutu nu a prezentat probe privind acuzatiile. Nu exista niciun motiv serios care sa conduca instanta (CEDO -n.red.) sa inlocuiasca avizul Tribunalului federal cu propriul aviz", se arata intr-un comunicat oficial al Curtii Europene pentru Drepturile Omului citat de cotidianul francez Les Echos.

Sursa : www.mediafax.ro