07 mar 2019 - Servicii Secrete

Un fost ofiter SRI o avertizeaza pe Kovesi

Fosta sefa a Directiei Nationale Anticoruptie Laura Kovesi a avut joi seara, 7 martie 2019, dupa audierea de peste 5 ore de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ), un discurs in care a incercat sa acrediteze din nou ideea ca este victima unui complot menit sa impiedice numirea sa la sefia Parchetului European.

Urmarita penal pentru luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa in urma denuntului formulat de Sebastian Ghita in legatura cu aducerea in tara a fostului director Gelsor Nicolae Popa, Laura Kovesi a fost pusa sub invinuire intr-un al doilea dosar. De aceasta data pentru grup infractional organizat, in dosarul in care sunt deja inculpati procurorii Mircea Negulescu si Lucian Onea. Referindu-se la ambele cauze, Kovesi a acuzat ca i-ar fi fost incalcate drepturile procesuale de catre Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie.

Ei bine, dupa declaratiile facute la poarta SIIJ, Laura Kovesi a primit un mesaj extrem de dur din partea unui fost ofiter de rang inalt din Serviciul Roman de Informatii. Mai exact, din partea colonelului SRI (r) Daniel Dragomir. Cel care a fost retinut de DNA, arestat si trimis in judecata de parchetul anticoruptie in timpul in care aceasta institutie era condusa de Laura Kovesi, pentru ca in final sa fie achitat in prima instanta pentru toate acuzatiile pentru care a stat dupa gratii aproximativ 6 luni, si condamnat la 1 an cu suspendare pentru o infractiune retinuta in sarcina sa cu putin timp ca dosarul sa fie trimis in instanta.

Astfel, Daniel Dragomir s-a aratat revoltat de faptul ca Laura Kovesi se plange ca nu i-ar fi fost respectate drepturile procesuale, in timp ce el a fost supus de catre DNA unui tratament cu mult mai brutal, care nu suporta comparatie. Nu in ultimul rand, Dragomir i-a transmis fostei sefe DNA ca va “putrezi in puscarie”, dandu-i asigurari ca nu se va lasa pana nu va plati pentru ceea ce a comis.

Iata mesajul colonelului SRI (r) Daniel Dragomir:

“O mincinoasa penibila. Penala Kovesi.

Pai pe mine m-a citat cineva? Ati venit cu mascatii sa duceti voi copii la gradinita si la scoala mizerabililor ca eram periculos.

Pai mie mi-a aratat cineva vreun document din dosar in afara de o acuzatie scuipata de o javra penala de procuror militar DNA?

Pai mie mi-ati pus la dispozitie dosarul? Dupa sase luni o parte, dupa un an alta parte, tortionari abuzivi.

Kovesi o sa putrezeasca in puscarie. Fara mila, nu ne vom lasa pana nu veti plati pentru tot!”

Sursa : www.juri.ro