13 mar 2019 - Servicii Secrete

SRI dat in judecata de Vodafone

Confruntare in instanta intre Serviciul Roman de Informatii si compania de telefonie mobila Vodafone. Judecatorii trebuie sa decida intr-un litigiu in care SRI are calitatea de parat, iar Vodafone pe cea de reclamant.

Procesul dureaza de aproape trei ani, dosarul fiind inregistrat in cursul anului 2016. Vodafone a dat in judecata UM 0296 Bucuresti – Directoratul de Comunicatii si Tehnologia Informatiei, in cazul atriburii unui contract, procedura in care compania de telefonie a fost declarata necastigatoare, pierzand in fata societatii Telekom Romania Communications SA, aceasta din urma fiind la randul ei data in judecata de catre Vodafone.

Sentinta pe fond a fost pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, care in 2016 a admis actiunea Vodafone in parte, si a dispus anularea adresei SRI-UM 0296 Bucuresti privind comunicarea rezultatului procedurii. De asemenea, s-a dispus anularea Raportului procedurii care a stat la baza deciziei de declarare a ofertei Vodafone ca fiind necastigatoare, precum si a tuturor actelor emise ulterior acestuia. Nu in ultimul rand, SRI a fost obligat la reevaluarea ofertelor.

Iata minuta Curtii de Apel Bucuresti din 25 noiembrie 2016 (dosar 3524/2/2016 ):

“Respinge exceptia tardivitatii ca neintemeiata. Admite actiunea in parte. Anuleaza adresa paratului SRI-UM 0296 Bucuresti nr. 1162/25.08.2015 privind comunicarea rezultatului procedurii, Raportul procedurii care a stat la baza deciziei de declarare a ofertei reclamantei ca necastigatoare, precum si a tuturor actelor emise ulterior acestuia. Obliga paratul la reevaluarea ofertelor. Respinge cererea de suspendare executare act administrativ. Cu recurs in 15 zile de la comunicare la ICCJ, recursul se depune la CAB. Pronuntata in sedinta publica, azi 25.11.2016”.

Sentinta Curtii de Apel Bucuresti a fost atacata cu recurs de catre SRI. Contestatia se judeca in prezent la Inalta Curte de Casatie si Justitie, primul termen din recurs avand loc miercuri, 13 martie 2019 (cititi aici).

Minuta Curtii de Apel Bucuresti

Sursa : www.juri.ro