30 apr 2022 - Servicii Secrete

SRI avertizeaza asupra unui posibil atac ransomware

Serviciului Român de Informaţii (SRI) a anunţat sâmbătă că a obţinut date cu privire la o posibilă campanie în masă de atacuri cibernetice de tip ransomware.

Potrivit unui , la nivelul Centrului National CYBERINT au fost obtinute date cu privire la o posibila campanie in masa de atacuri cibernetice de tip spearphishing care vizeaza infectarea sistemelor informatice cu aplicatii malware de tip ransomware.

Atacatorii intentioneaza sa utilizeze adrese de mail apartinand unor institutii din Romania pentru a incerca sa induca in eroare potentialele victime.

Specailistii recomanda sa nu se acceseze link-uri sau fisiere atasate mesajelor de tip mail care nu sunt adresate in mod curent destinatarilor sau provin din surse necunoscute.

Se recomanda aceleasi masuri de precautie privind accesarea link-urilor sau a atasamentelor transmise prin mesaje de tip SMS, WhatsApp, Signal, Telegram etc.

,,De asemenea, este obligatorie realizarea de copii de siguranta (backup) pentru site-uri, baze de date sau orice alt tip de date expuse in mediul Internet, precum si stocarea acestor copii pe suporti de memorie separati fizic pentru a evita criptarea sau distrugerea acestora de un posibil atac cibernetic", se mai arata in comunicat.

Sursa : www.mediafax.ro