13 ian 2022 - Servicii Secrete

Serviciul de Informatii britanic a avertizat ca un agent chinez este activ in Parlamentul Marii Britanii

Un agent al serviciilor secrete chineze este activ în Parlamentul Marii Britanii în încercarea de influenţare a procedurilor legislative, avertizează Serviciul britanic de Informaţii Interne (MI5), conform postului Sky News.

Deputatii britanici au fost instiintati de presedintele Camerei Comunelor, sir Lindsay Loyle, ca o femeie "se implica in activitati de interferente politice in numele Partidului Comunist Chinez, prin interactiuni cu parlamentari britanici". Femeia actioneaza in numele unui grup de lobby politic al minoritatii chineze din Marea Britanie.

Liderul grupului Partidului Conservator din Camera Comunelor, Iain Duncan Smith, vizat de sanctiuni impuse de Beijing din cauza criticilor fata de incalcarea drepturilor etnicilor uiguri din China, a dezvaluit ca avertismentele provin de la Serviciul britanic de Informatii Interne (MI5).

"Inteleg ca presedintele Camerei Comunelor a fost contactat de MI5 si avertizeaza deputatii ca exista un agent al Guvernului chinez activ aici, in Parlament, colaborand cu un membru al Parlamentului, in mod evident pentru actiuni subversive asupra proceselor politice de aici. In calitatea de membru al Parlamentului sanctionat de Guvernul chinez, eu cred ca este o problema grava", a afirmat Iain Duncan Smith.

Sursa : www.mediafax.ro