25 apr 2019 - Servicii Secrete

Rasturnare de situatie: Numarul mortilor in urma atentatelor din Sri Lanka, in scadere/ De ce modifica autoritatile bilantul

Ministerul Sănătăţii din Sri Lanka a anunţat joi că bilanţul atentatelor de duminică din capitala ţării, Colombo, a fost revizuit în scădere, la „aproximativ 253 de morţi”, potrivit BBC.

Bilantul anterior era de 359 de morti, insa Ministerul Sanatatii a anuntat joi ca numarul deceselor a fost prezentat eronat deoarece unele dintre cadavre au fost numarate de mai multe ori, situatie produsa de starea acestora.

Potrivit Al Jazeera, bilantul a fost revizuit dupa ce toate autopsiile au fost finalizate, iar rezultatele acestora au fost comparate cu rezultatele analizelor ADN.

Autoritatile din Sri Lanka au arestat cel putin 60 de persoane suspectate ca ar fi implicate in atacurile teroriste care au vizat cinci hoteluri si trei biserici din orasele Colombo, Negombo si Batticaloa.

Reteaua extremista Stat Islamic a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka, ce au vizat mai multe biserici si hoteluri. Atentatul a fost revendicat printr-un anunt postat pe site-ul agentiei AMAQ, afiliata retelei Stat Islamic, fara a prezenta insa dovezi.

Sursa : www.mediafax.ro