12 sep 2019 - Servicii Secrete

PSD-ALDE, acuzate ca refuza sa convoace Comisia SRI dupa ce Manda a devenit europarlamentar

Deputatul USR Lucian Stanciu-Viziteu acuză că PSD-ALDE blochează de peste două luni activitatea forului legislativ prin faptul că preşedintele Comisiei Claudiu Manda a fost ales europarlamentar PSD, iar cel care a preluat interimar atribuţiile se ocupă doar de chestiuni politice.

,,PSD si ALDE refuza de 10 saptamani sa mai convoace comisia de control a Serviciului Roman de Informatii, in conditiile in care fostul presedinte Manda a ajuns europarlamentar la Bruxelles, iar noul presedinte este ocupat integral cu chestiuni politice", a declarat Lucian Stanciu-Viziteu, printr-un comunicat de presa remis, joi, MEDIAFAX.

Deputatul USR, membru in Comisia SRI, mai declarata ca PSD si ALDE este preocupat de jocuri politice si a decis ,,sa pensioneze" una dintre cele mai importante comisii din Parlament.

,,In aceasta perioada au loc evenimente complexe si posibile amenintari la adresa democratiei, insa cu toate acestea PSD si ALDE au decis sa pensioneze una dintre cele mai importante comisii parlamentare. Astfel, in plin scandal Caracal, opiniea publica ar fi fost interesata sa afle daca SRI a informat sau nu asupra vulnerabilitatilor de acest tip din regiune. In plus, este extrem de important sa ne asiguram ca serviciile de informatii sunt pregatite sa protejeze procesul democratic din aceasta toamna, pentru a ne asigura astfel ca alegerile prezidentiale nu pot fi influentate de factori interni sau externi", a completat Viziteu.

El aminteste ca de cand a PSD-ALDE au preluat guvernarea, comisia nu a mai aprobat niciun raport anual de activitate al Serviciului Roman de Informatii.

"In orice democratie functionala raportul de activitate al unui serviciu de informatii este discutat si aprobat in Parlament. Nu si in Romania, unde PSD-ALDE refuza sa exercite controlul civil asupra SRI", a explicat deputatul USR.

Lucian Viziteu conchide ca in acest moment exista sute de petitii pe care comisia trebuie sa le discute dar ca in ciuda acestor lucruri cei de la PSD si ALDE par mai interesati de campania electorala decat de activitatea comisiilor parlamentare.

Sursa : www.mediafax.ro