08 iul 2018 - Servicii Secrete

Membru in Comisia de control al SRI: Voi solicita Comisiei ca Eduard Hellvig sa explice natura relatiei sale cu Liviu Dragnea

Lucian Stanciu Viziteu, membru în Comisia de control al SRI, a anunţat că va solicita, prin intermediul Comisiei, ca directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, să explice natura relaţiei sale cu liderul PSD, Liviu Dragnea.

Afirmatiile deputatului USR vin in contextul in care, liderul PSD Liviu Dragnea a lansat, joi, o intrebare catre directorul SRI, Eduard Hellvig, in legatura cu implicarea ofiterilor SRI in cecretari penale si daca este de acord cu acest lucru.

"Domnule Dragnea, va invit sa veniti in fata comisiei de control a SRI pentru a ne spune tot ce aveti pe suflet si pentru a ne oferi orice informatii doriti. Fac acest lucru inca o data, si o voi face si cu alte ocazii, pentru ca am speranta sincera ca in cele din urma domnul senator PSD Manda va vota totusi pozitiv audierea dumnevoastra. In acelasi timp voi solicita, tot prin comisie, directorului SRI sa explice care este natura relatiei sale cu Liviu Dragnea si daca exista o asa-numita relatie de prietenie ce ii poate afecta deciziile pe care le are de luat ca director al institutiei", a declarat, duminica, deputatul USR Lucian Stanciu-Viziteu, intr-un comunicat remis MEDIAFAX.

Viziteu ii atrage atentia presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, ca toate solicitarile catre SRI, inclusiv cele adresate lui Eduard Hellvig, se fac prin intermediul Comisiei de control al Serviciului Roman de Informatii.

"Domnule Liviu Dragnea, va solicit sa nu mai incalcati hotararile si deciziile Parlamentului si sa aratati mai mult respect Legislativului Romaniei. Va amintesc ca atunci cand mai doriti sa discutati cu "bunul dumnevoastra prieten Edi" este corect sa o faceti formal, prin intermediul institutiei pe care chiar dumnevoastra, din nefericire, o conduceti. Domnule Dragnea, va amintesc ca articolul 9, alineatul 2 din Hotararea Parlamentului nr 30/1993 spune ca orice comunicare cu Serviciul Roman de Informatii, deci inclusiv cu domnul director Eduard Hellvig, se face prin intermediul comisiei de control a activitatii Serviciului Roman de Informatii", precizeaza Viziteu.

Acesta ii reaminteste ca exista reguli stricte cand vine vorba de comunicarea institutiilor cu Serviciul Roman de Informatii.

"Domnul Dragnea, nu stiu cum comunicati dumnevoastra la Teleorman, atunci cand conduceati Consiliul Judetean, insa va amintesc ca statului roman are reguli stricte de comunicare, ce trebuie respectate de toata lumea, inclusiv de condamnatii penal. Articolul 9, aliniatul 2 stipuleaza ca <>", completeaza Stanciu-Viziteu.

Liviu Dragnea a lansat, joi, o intrebare catre directorul SRI, Eduard Hellvig, deprre implicarea ofiterilor SRI in cercetari penale.

"In 2016 trebuiau sa iasa oamenii in strada ca s-a dat OUG ca s-a terminat codul penal? Nu am auzit nici cand s-a modificat prin OUG de Ciolos si Pruna care au legiferat ca ofiterii SRI sa faca cercetari penale", a spus presedintele PSD.

"Bunul meu prieteni Edi, esti de acord ca ofiterii SRI sa faca cercetari penale? Astept raspuns public sau in scris", a precizat Dragnea.

Liderul social-democrat a declarat recent, despre directorul SRI, ca nu mai are sustinerea sa deoarece a cedat statului paralel.

Sursa : www.mediafax.ro