25 apr 2019 - Servicii Secrete

MASACRUL din Sri Lanka: Unul dintre atacatorii sinucigasi fusese arestat si apoi eliberat

Unul dintre atacatorii sinucigaşi fusese arestat de poliţie înainte de comiterea atentatelor teroriste care s-au soldat cu cel puţin 359 de morţi şi apoi a fost eliberat de către autoritâţi, a declarat joi pentru CNN un purtător de cuvânt al guvernului.

Ilham Ahmed Ibrahim, unul dintre cei doi fii ai lui Mohamed Ibrahim, un om de afaceri din domeniul exportului de condimente, care s-a aruncat in aer in timpul atentatelor de duminica din Sri Lanka, a detonat o bomba in interiorul hotelului Cinnamon Grand din Colombo, a declarat Sudarshana Gunawardana.

"Atacatorul sinucigas de la hotelul Cinnamon Grand a fost cel care a fost eliberat anterior", a afirmat acesta.

Ilham Ahmed Ibrahim si fratele sau Imsath Ahmed Ibrahim a fost identificat ca fiind unul dintre cei doi atacatori sinucigasi vinivati de comiterea atacurilor teroriste din duminica pastelui catolic, care au vizat cinci hoteluri si trei biserici din orasele Colombo, Negombo si Batticaloa si care s-au soldat cu moartea a cel putin 359 de oameni.

Politia a confirmat pentru CNN ca l-au retinut pe tatal celor doi, Mohamed Yusuf Ibrahim, un cunoscut om de afaceri, care este suspectat de complicitate si tainuire.

Reteaua extremista Stat Islamic (ISIS) a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka. Atentatul a fost revendicat printr-un anunt postat pe site-ul agentiei AMAQ, afiliata retelei Stat Islamic.

Sursa : www.mediafax.ro