25 apr 2019 - Servicii Secrete

MASACRUL din Sri Lanka: Demisie la nivel inalt/ Reprosuri legate de ,,coordonarea" agentilor

Hemasiri Fernando, secretar de stat în cadrul Ministerului Apărării din Sri Lanka, a demisionat joi, pe fondul controverselor legate de incapacitatea autorităţilor de la Colombo de a împiedica atacurile de duminică, informează Al Jazeera.

Hemasiri Fernando a declarat ca desi personal nu a comis nicio greseala, isi asuma responsabilitatea pentru erorile comise de institutiile din subordinea sa.

,,Am decis sa demisionez", a declarat el pentru postul de televiziune News First din Sri Lanka. ,,Pana cand va fi gasita persoana potrivita pentru acest post, voi continua sa imi ofer ajutorul. Nu cred ca au existat greseli la Ministerul Apararii, dar unele agentii din subordine nu au reusit sa se coordoneze", a mai spus acesta.

Administratia Prezidentiala a confirmat ca Fernando va continua sa ocupe acest post pana cand va fi gasit un inlocuitor.

Autoritatile din Sri Lanka au arestat cel putin 60 de persoane suspectate ca ar fi implicate in atacurile teroriste care au vizat cinci hoteluri si trei biserici din orasele Colombo, Negombo si Batticaloa.

Reteaua extremista Stat Islamic a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka, ce au vizat mai multe biserici si hoteluri. Atentatul a fost revendicat printr-un anunt postat pe site-ul agentiei AMAQ, afiliata retelei Stat Islamic, fara a prezenta insa dovezi.

Sursa : www.mediafax.ro