15 apr 2019 - Servicii Secrete

Manda, despre sefia Comisiei SRI, dupa ce Dragnea i-a spus sa se retraga de la conducerea forului: Sper sa fie altcineva, poate si mai bun, mai determinat ca mine

Claudiu Manda a declarat că speră ca înlocuitorul său să fie poate mai bun, mai implicat şi care să ducă lucrurile mai departe în Comisia SRI. Reacţia vine în contextul în care Liviu Dragnea spunea că acesta trebuie să se retragă de la conducerea forului, dacă este candidat la europarlamentare.

,,Eu am spus de mai multe ori, ca sa fiu inlocuit la sefia Comisiei SRI va trebuie sa fie un plen reunit. Cu demisia sau fara demisia mea, tot acolo se ajunge. Probabil ca in prima sedinta de plen reunit cand se va dezbate, sper sa existe o sedinta de plen reunit in care sa dezbatem rapoartele pe care le-am depus anul trecut, cele care urmeaza sa le depunem si ca atunci sa fie pe ordinea de zi sper sa fie inlocuiri la Comisie si sa fie altcineva, poate si mai bun si mai implicat si mai hotarat si mai determinat ca mine si sa duca lucrurile mai departe. Mi-as dori sa fiu in fata plenului reunit si sa sustin primul si al doilea raport cu argumentele de concluzie. Imi doresc ca activitatea comisiei sa mearga mai departe, si lucrurile pe care le-am facut, pentru ca mai sunt destul de multe lucruri de lamurit si concluzii de tras pe capitolele pe care le avem iar ele sa poata fie duse mai departe", a afirmat Claudiu Manda, luni, la Paralment.

El a adaugat ca decizia inlocuirii sale la conducerea Comisiei SRI ar putea fi formalizata in sedinta de plen reunit la care va fi dezbatuta problema referendumului sau intr-o alta in care vor fi discutate si rapoartele Comisiei.

,,Formal, raman in functie ca si candidat si de vicepresedinte al Senatului pana trece inclusiv perioada de campanie electorala, formal voi pleca din functia de presedinte al Comisiei SRI la prima sedinta de plen. Poate sa fie prima sedinta de plen reunit si aceasta la care se dezbate problema referendumului si atat sau poate sa existe o sedinta in care sa dezbatem cele doua rapoarte si sa vorbim de modificari in cadrul Comisiei eu si poate si altii sa fie inlocuiti de la celelalte grupuri parlamentare", a explicat Manda.

Lista social-democratilor este deschisa de Rovana Plumb, care a mai fost in Parlamentul European. Ea este secondata de Carmen Avram, fosta realizatoare TV. Pe pozitia a treia este Claudiu Manda. Pe lista PSD mai figureaza liderul actualilor eurodeputati PSD, Dan Nica, Natalia Intotero, ministru al romanilor de pretitutindeni, dar si fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Inca din 10 martie, inainte ca social-democratii sa voteze lista candidatilor partidului la europarlamentare, Liviu Dragnea spunea ca presedintele Comisiei de control SRI Claudiu Manda ar trebui sa se retraga din aceasta functie, in contextul in unei candidaturi pentru un mandat de eurodeputat.

De asemenea, presedintele PSD afirma ca Rovana Plumb si Natalia Intotero ar trebui sa plece de la conducerea Ministerului Fondurilor Europene, respectiv Ministerul romanilor de pretutindeni, inaintea inceperii campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare.

Sursa : www.mediafax.ro