30 oct 2020 - Servicii Secrete

Ion Cristoiu: Patriarhul Daniel - o noua victima a tandemului SRI- CNSAS

Publicistul Ion Cristoiu atrage atentia ca personalitatile incomode regimului Iohannis sunt pedepsite cu ajutorul CNSAS, o noua arma politica, folosita fatis, cu ajutorul SRI, iar cea mai recenta victima este Patriarhul Daniel, caruia i s-a scos de la naftalina un presupus dosar de colaborator al fostei Securitati.

Redam integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

"Marti, 27 octombrie 2020, in cuvantul rostit la sarbatoarea Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor, la Altarul de vara de langa Catedrala Patriarhala, Patriarhul Daniel a luat atitudine fata de sicanele facute de regimul Iohannis credinciosilor ortodocsi prin interzicerea participarii celor din tara la pelerinajul de la Moastele Sfintei Parascheva si la pelerinajul de la Moastele Sfintului Cuvios Dimitrie cel nou:

<In toamna anului 1989, cu prilejul hramului Sfantului Dimitrie cel Nou, in 27 octombrie autoritatile comuniste au interzis inchinarea la sfintele moaste. (...) Aceasta umilire a Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost rasplatita in sensul ca peste cateva luni regimul comunist a cazut. (...) Dumnezeu nu se lasa batjocorit! El este indelung rabdator, dar este si drept.>

Nu sint un admirator al Patriarhului Daniel. Am avut serioase obiectii fata de incercarile sale de a face din BOR o institutie prea eficienta financiar. Nu am fost niciodata in pelerinaj la sfintele moaste. Nu sint un credincios habotnic. Cred in invatatura lui Cristos:

<Dati Cezarului cele ce sunt ale Cezarului si lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu>. Stiu insa ca invatatura asta se refera la datoria Bisericii Ortodoxe de a indemna crestinii sa respecte regulile si legile Statului, Cezarul de azi al societatii. Asta nu inseamna ca Biserica trebuie sa taca in clipa in care Cezarul, Statul haituieste pe credinciosi. Cele doua pelerinaje, cel de la Iasi si cel de la Bucuresti, au fost cele mai importante evenimente ale lui 2020 pentru Biserica Ortodoxa. Cezarul, adica presedintele Klaus Iohannis, pledeaza pentru tinerea alegerilor pe 6 decembrie 2020 cu orice pret, chiar si cu pretul unui numar urias de morti, motivind ca Democratia are un pret. Fireste, dincolo de acest motiv expus public se ascunde ambitia lui Klaus Iohannis de a pune mina pe puterea absoluta prin adaugarea la Guvernul Meu, la SRI-ul Meu, la Parchetul Meu si a Parlamentului Meu. Cu o majoritate absoluta a PNL pentru care lucreaza din greu Sistemul institutiilor de forta, de fapt, camarila de generali corupti oplosita pe linga Cotroceni, Klaus Iohannis vrea sa schimbe Constitutia astfel incit el sa mai poata obtine inca doua mandate de presedinte. Ii place la nebunie cuibusorul de la Cotroceni si vrea sa stea in el pina in 2034. Inca paisprezece ani de acum incolo. Noi insa il vom crede pe cuvint pe Klaus Iohannis, ba mai mult vom fi de acord ca Democratia are un pret. Da, dar si Credinta are un pret. De ce ar putea Cezarul sa tina alegeri in vremuri de Pandemie, socotind ca acesta e cel mai important eveniment al Democratiei, iar Biserica Ortodoxa Romana n-ar putea tine pelerinajele anuale, cele mai importante evenimente ale credinciosilor din Romania? N-are si credinta un pret? De ce sa-l aiba doar democratia. O simpla privire asupra activitatii de la instalare ne arata ca Patriarhul Daniel a dat Cezarului ce-i al Cezarului, nu de putine ori mai mult decit lui Dumnezeu cele ale lui Dumnezeu. In ultima vreme, Patriarhul a parasit amabilitatea excesiva fata de Cezar si a inceput sa critice atitudinea Regimului Iohannis fata de BOR.

Cum se explica aceasta schimbare la fata?

Foarte simplu.

Inca de la interzicerea de catre Stat a sarbatorii Pastelui, decizie luata cu de la sine putere, clerul, credinciosii au inceput sa se uite strimb la Patriarhul care parea ca abdicase de la misiunea sa de Pastor al Turmei. Au venit interzicerile de la pelerinaje, secventele cu jandarmi imbrincind credinciosii la Iasi. Toate masurile impotriva celor doua mari evenimente ale Credintei, echivalente cu alegerile locale si parlamentare pentru Democratie, au revoltat pe credinciosi. Mai ales pentru ca aceste masuri au fost luate de regim fara un minim dialog cu Biserica, intr-un stil arogant, tipic de altfel regimului Iohannis. Oricit de mult ar fi fost tentat Patriarhul Daniel sa dea Cezarului ce-i al Cezarului pozitia sa de supunere la toate sicanarile credinciosilor de catre Stat risca sa-i submineze postura de Pastor. Asa s-a ivit declaratia de marti.

Intr-o tara majoritar ortodoxa, in care BOR e una dintre cele mai respectate institutii de catre romani, n-ar fi trebuit sa se ajunga la acest conflict intre Stat si BOR. Responsabilitatea principala e a Cezarului, a Statului, care a tratat BOR cu aroganta specifica regimului Iohannis, aroganta cu care sint tratate multe alte institutii ale tarii, de la Avocatul Poporului, pina la Curtea Constitutionala. Daca s-a ajuns la aceste momente de maxima tensiune intruchipat de declaratia Patriarhului, ar fi fost normal ca regimul sa intre rapid in dialog cu BOR, pentru a incerca sa readuca relatia Stat- Biserica in hotarele colaborarii de pina acum. Ce a facut regimul Iohannis? Prin intermediul CNSAS regimul a reactionat pedepsitor, agitind un asa zis dosar de colaborator al Patriarhului.

Inca din 10 mai 2019, cind a aparut informatia ca Traian Basescu a fost trimis in judecata de CNSAS sub acuzatia de a fi facut, in ipostaza de informator, Politie politica, atrageam atentia, sub titlul Dosarul Traian Basescu - O lucratura a Serviciilor lui Klaus Iohannis prin intermediul CNSAS, ca in perioada urmatoare instrumentul de pedepsire de catre regimul Iohannis a celor care cuteza sa-l supere pe Presedinte va fi CNSAS. In postdecembrism - scriam, starnit de cazul Traian Basescu - au fost folosite pe rind pentru treburile murdare ale Presedintilor, Agentia Nationala de Integritate, DNA, Parchetul general. Cum insa aceste instrumente s-au uzat de a lungul timpului, mai nou e folosit ca bulan de croire pe spinare a celor care-l supara pe Maritul Padisah, CNSAS. Conducerea a fost numita de Liviu Dragnea. Da, dar chiar in clipa cind a fost numita, ea nu apartinea PSD, ci Serviciilor. In multe alte articole am dezvaluit mecanismele Operatiunii in care SRI foloseste CNSAS pentru a pune la punct pe cei ce sint nesuferiti Stapinului de la Cotroceni. Prin intermediul unui angajat al CNSAS, Madalin Hodor, plasat aici cu misiune precisa, se descopera in arhive, vezi Doamne! documente despre care nimeni nu stia ca exista. Aceste documente sint invocate de Madalin Hodor in saptaminalul SRI Newsweek, condus de Sabin Orcan, singurul director de publicatie fara studii, promovat in functie dupa formula promovarii pe vremuri a celor fara carte, dar cu origine sanatoasa. Televiziunile din reteaua SRI, precum Realitatea Plus, B1Tv, preiau dezvaluirile functionarului CNSAS si le prezinta ca adevaruri absolute. Asa s-a intimplat prima oara cu Traian Basescu. Lui Traian Basescu i-a urmat Mugur Isarescu. In aceste zile victima e Patriarhul Daniel. E mai mult decit semnificativ pentru felul in care lucreaza Sistemul faptul ca dezvaluirea a aparut a doua zi dupa ce Patriarhul s-a incruntat la regimul Iohannis. Altadata se lucra mai cu perdea. Acum se lucreaza otova, sa ia aminte si altii ca vor pati la fel daca nu stau in banca lor. Vor urma si altii, pentru ca institutia numita CNSAS nu s-a uzat precum celelalte in materie de diversiuni. Avintul SRI in folosirea CNSAS pentru treburi murdare ar fi fost stopat cu doi ani in urma daca faimoasa Comisie de control a SRI din parlament l-ar fi convocat pe Eduard Hellvig pentru a raspunde la o singura intrebare:

Cum se face ca, desi SRI sustine de ani intregi ca a dat CNSAS toate documentele privind Securitatea, documente pe baza carora Traian Basescu, Mugur Isarescu, Patriarhul Daniel au primit dovezi de necolaborare cu Securitatea, CNSAS invoca aparitia in arhivele sale a unor noi documente prin trimiterea acestora de catre SRI?"

NOTA: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

Sursa : www.mediafax.ro