29 nov 2022 - Servicii Secrete

Iohannis a facut avansari in grad la MApN, SRI, SPP si MAI, inaintea Zilei Nationale

Aproape 90 de ofiţeri din MApN, SRI, SPP şi MAI au fost înaintaţi în grad de preşedintele Klaus Iohannis înaintrea Zilei Naţionale a României.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat marti decrete privind inaintarea in gradul de general-locotenent - cu trei stele a generalilor-maiori - cu doua stele Baiceanu Petru, Berdila Iulian, Incicas Teodor, Ionita Dorin, Panait Mihai si Postu Corneliu, toti din Ministerul Apararii Nationale.

Au fost inaintati in in gradul de general-maior - cu doua stele generalii de brigada - cu o stea Bondor Remus-Hadrian, Cipu Anton-Radu, Luca Constantin, Mazilu Liviu-Marian, Nan Ciprian-Constantin, Palaghia Ovidiu-Constantin, Stan Gabriel.

A fost semnat un decret privind inaintarea in gradul de general-maior - cu doua stele a generalului de brigada - cu o stea Toma Dorin, din Ministerul Apararii Nationale.

Le-a fost acordat gradul de general de brigada - cu o stea colonelului Apopei Cristinel, colonelului Apostol Cristian-Marius, colonelului Dragomir Ilie-Marian, colonelului Ilinca Constantin, colonelului Manea Robert-Cristian, colonelului Mocanu Bixi-Pompiliu, colonelului Pitu Catalin-Ranco, colonelului Ricu Adrian, colonelului Scurt Cornel-Traian, colonelului Tomoiala Marius-Gabriel, colonelului Tudor Adrian, colonelului Turculet Gabriel-Constantin, colonelului Vasiliu Adrian din Ministerul Apararii Nationale.

S-au semnat decret privind acordarea gradului de general de flotila aeriana - cu o stea comandorilor Miclos Catalin-Eugen, Serbeszki Marius, Mustatea Marinica, Neculae Marcel, Toma Alecu, din Ministerul Apararii Nationale.

A fost inaintat in gradul de general - cu patru stele general-locotenentul- cu trei stele Balan Ionel-Sorin din Serviciul de Telecomunicatii Speciale.

De asemenea, s-a acordat gradul de general de brigada - cu o stea colonelului Negulescu Daniel-Cristian din Serviciul de Telecomunicatii Speciale, dar si colonelului Ghera Claudiu din Serviciul de Telecomunicatii Speciale. colonelului Lungu Bogdan-Mihai, colonelului Balog Adrian, colonelului Dragomir Radu, din aceeasi structura.

Au fost semnate decret privind inaintarea in gradul de general-maior - cu doua stele a generalului de brigada - cu o stea Joita-Barbu Narcis Petrut din Serviciul de Protectie si Paza; si privind inaintarea in gradul de general-maior - cu doua stele, in retragere, a generalului de brigada, in retragere, Chiotea Marin din Ministerul Apararii Nationale.

Un alt decret a fost privind acordarea gradului de general de brigada - cu o stea, in retragere, colonelului, in retragere, Ivan Ion si colonelului, in retragere, Lung Flaviu-Danut, precum si colonelului, in retragere, Pavel Cornel, colonelului, in retragere, Popa Gheorghe, colonelului, in retragere, Seteanu Mircea-Marian, colonelului, in retragere, Stoica Ion, din Ministerul Apararii Nationale.

A fost semnat un alt decret privind acordarea gradului de general de flotila aeriana - cu o stea, in retragere, comandorului, in retragere, Casapu Eugen-Mihail din Ministerul Apararii Nationale, dar si comandorului, in retragere, Coserea Eminescu si colonelului, in retragere, veteran de razboi, Ciocan Ioan din Ministerul Apararii Nationale si colonelului, in retragere, veteran de razboi, Prundus Gheorghe din Ministerul Apararii Nationale.

A fost semnat decret privind inaintarea in gradul de general - cu patru stele a general-locotenentului- cu trei stele Ionescu Razvan din Serviciul Roman de Informatii.

Alt decret a privit inaintarea in gradul de general locotenent- cu trei stele a generalului - maior cu doua stele Bizadea Romeo-Cristian din Serviciul Roman de Informatii., a general - maiorului cu doua stele Ciocirlan Adrian, a general - maiorului cu doua stele Raducu Gheorghe-Stancu,

Colonelul Gegea Laurentiu-Constantin din Serviciul de Protectie si Paza a devenit Decret general de brigada - cu o stea, La fel si colonelul Munteanu Milorad-Ionel, colonelul Popa Grigore-Marius, din Serviciul de Protectie si Paza.

Colonel, in retragere, Badescu Teodor din Ministerul Afacerilor Interne, a primit gradul de general de brigada - cu o stea, in retragere.

A fost semnat un decret privind acordarea gradului de general de brigada - cu o stea, in retragere, colonelului, in retragere, Ene Constantin si privind acordarea gradului de general de brigada - cu o stea, in retragere, colonelului, in retragere, Petu Paraschiv, colonelului, in retragere, Rogojeanu Cristian, colonelului, in retragere, Rus Remus din Ministerul Afacerilor Interne.

Au fost semnate decrete privind inaintarea in gradul de general - cu patru stele a general-locotenentui - cu trei stele Iamandi Dan-Paul.

A fost inaintat in gradul de general-maior - cu doua stele generalul de brigada - cu o stea Duduc Benone-Gabriel, colonelul Ferencz Daniel-Mihai , colonelul Sandu Ion, colonelul Stegaroiu Ionel-Catalin din Ministerul Afacerilor Interne.

A fost avansat in gradul profesional de chestor-sef de politie chestor principal de politie Vasilescu Liviu din Ministerul Afacerilor Intern.

Au fost avansati in gradul profesional de chestor principal de politie chestorul de politie Minoiu Valentin, chestorul de politie Miritescu Eduard, chestorul de politie Necula Mihai-Catalin, chestorul de politie Peligrad Ion.

Li s-a acordat gradul profesional de chestor de politie urmatorilor: comisar-sef de politie Badea Marian, comisar-sef de politie Belinski Catalin , comisar-sef de politie Cojocariu Cristina-Mihaela, comisar-sef de politie Coman Florin, comisar-sef de politie Coman Nusa-Mirela, comisar-sef de politie Costea Vasile, comisar-sef de politie Dana Ionut-Bogdan, comisar-sef de politie Galateanu Niculae-Tiberiu, comisar-sef de politie Grecu Razvan, comisar-sef de politie Ivascu Victor-Stefan, comisar-sef de politie Jianu Ana-Maria, comisar-sef de politie Linta Stefan-Andrei, comisar-sef de politie Rus Mihai, comisar-sef de politie Stoica Cornel-Laurian, comisar-sef de politie Tache Vasile.

Sursa : www.mediafax.ro