09 oct 2018 - Servicii Secrete

Inspectia Judiciara publica protocolul incheiat cu SRI - DOCUMENT

Inspecţia Judiciară a publicat, marţi, protocolul încheiat cu Serviciul Român de Informaţii, precizând că a cerut, în martie 2018, declasificarea acestuia. Instituţia anunţă că nu a solicitat şi nu a transmis SRI-ului date şi informaţii în baza acestuia.

Reprezentantii Inspectiei Judiciare anunta ca au solicitat, pe 28 martie 2018, declasificarea ,,Protocolului privind organizarea cooperarii intre Serviciul Roman de Informatii si Inspectia Judiciara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin, potrivit legii", incheiat pe 29 februarie 2016.

Protocolul si-a incetat efectele la 8 martie 2017.

"In niciuna dintre procedurile administrative de verificare a activitatii si conduitei judecatorilor, procurorilor si magistratilor-asistenti de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, derulate in intervalul in care Protocolul a fost in vigoare, Inspectia Judiciara nu a solicitat si nu a transmis Serviciului Roman de Informatii ,date si informatii. De asemenea, in acelasi interval nu a fost exercitata nici o actiune disciplinara ca efect al protocolului. Subliniem ca toate actiunile disciplinare exercitate de Inspectia Judiciara au fost intemeiate exclusiv pe situatii de fapt constatate nemijlocit de inspectorii judiciari, fara alte date si informatii furnizate in temeiul Proctocolului ori a vreunei colaborari cu alte entitati", precizeaza Inspectia Judiciara.

Institutia a publicat, pe pagina de Facebook, protocolul incheiat cu SRI.

 

 

Sursa : www.mediafax.ro