16 mai 2018 - Servicii Secrete

George Maior ar putea fi audiat de comisia de control SRI prin sistemul de videoconferinta al MAE

Preşedintele Comisiei de control SRI, Claudiu Manda, senator PSD, a declarat, miercuri, că fostul director al Serviciului George Maior, în prezent ambasador al României în SUA, ar putea fi audiat prin sistemul de videoconferinţă al MAE.

"Am avut o discutie cu vicepresedintele comisiei (Marian Cucsa, ALDE - n.r.), care nu a fost in cadrul comisiei, care mi-a spus ca, fiind plecat cu un grup de parlamentari tineri in SUA, a avut o intalnire cu domnul Maior. Am inteles de la domnia sa ca domnul Maior intentioneaza sau doreste sa vina la comisie. Ramane sa evaluam si o sa incerc sa am un dialog cu cei de la Ministerul de Externe daca putem, nu stiu exact cum ii permite domniei sale sau ce misiune are acolo, daca nu cumva putem sa facem un fel de videoconferinta prin sistemul pe care il are in acest moment MAE", a declarat Claudiu Manda.

El a mai spus ca inca nu a gasit o solutie pentru decontarea cheltuielilor unei eventuale deplasari a lui George Maior la Bucuresti pentru a fi audiat in comisia de control SRI.

Claudiu Manda a declarat, marti, 8 mai, ca in privinta unei noi audieri a lui George Maior in Comisia de Control a SRI, se pune problema ca cineva sa suporte costurile de deplasare ale ambasadorului roman din SUA, Manda precizand ca a luat legatura si cu Teodor Melescanu pentru a discuta acest aspect.

"In cursul zilei de azi , am avut o discutie cu domnul ministru de Externe, domnul Melescanu, in care l-am rugat sa ne sprijine. Noi am trimis si adresa oficiala si am vrut sa vedem care este stadiul acelei adrese oficiale privind invitarea domnului Maior la Comisia de control a activitatii SRI. Ne-a spus ca audierea precedenta a coincis odata cu concediul domnului Maior si cea de-a doua, cea legata exact de audiere, a coincis cu venirea in tara a domnului Maior pe niste chestiuni care vizau Ministerul de Externe si ca se pune problema in acest moment cine suporta costurile de deplasare a domnului Maior. Ramane sa vedem daca in regulamentul comisiei exista prevederea aceasta. La comisiile de ancheta a existat prevederea ca, atunci cand se doreste invitarea la comisie a unor persoane si e nevoie de suportarea costurilor, sa se faca aceasta suportare a costurilor. Ramane sa vedem si sa discutam cu cei de la MAE si la Secretariatul general al celor doua camere eventual chestiunea aceasta si sa vedem care va fi perioada sau data la care domnul Maior poate sa vina la comisie", a spus Claudiu Manda pe 8 mai.

Sursa : www.mediafax.ro