29 iun 2018 - Servicii Secrete

Gabriel Oprea: In cazul in care Victor Ponta castiga alegerile, mi-a propus sa preiau SRI

Fostul vicepremier, Gabriel Oprea, a declarat că, în cazul în care Victor Ponta ar fi câştigat alegerile prezidenţiale în 2014, acesta i-a propus să devină director al Serviciului Român de Informaţii, iar fostul şef al SRI, George Maior, ar fi fost premier.

"O sa fiu sincer. Da. In orice echipa se creeaza si obiective. In cazul in care Victor Ponta castiga alegerile, mi-a propus sa preiau SRI. Am lucrat in domeniul securitatii nationale si am ajutat mult oamenii astia, mult de tot militarii din MApN, politisti, jandarmi, pompieri, dar cei din servicii speciale. De aceea si oamenii acestia tin la noi, pentru ca am facut ceva pentru ei. Mi-a propus si probabil acest lucru mi-ar fi schimbat si destinul. Probabil. Repet. Sunt un om de cuvant", a afirmat Gabriel Oprea, vineri seara la Realitatea Tv.

La alegerile prezidentiale din 2014 au candidat Victor Ponta si Klaus Iohannis. In spatiul public a fost vehiculat scenariul in care, daca Victor Ponta ar fi fost ales presedinte, atunci fostul sef al SRI, George Maior, ar fi fost numit premier.

In prezent, George Maior este ambasadorul Romaniei la Washington.

Sursa : www.mediafax.ro