30 iun 2018 - Servicii Secrete

Gabriel Oprea confirmare scenariu director SRI daca Ponta presedinte

Gabriel Oprea confirmă scenariul vehiculat în spaţiul public în 2014, potrivit căruia ar fi ajuns director al Serviciului Român de Informaţii, dacă Victor Ponta câştiga alegerile prezidenţiale în 2014. Locul devenea liber, pentru că George Maior ar fi fost numit prim ministru.

"O sa fiu sincer. Da. In orice echipa se creeaza si obiective," a declarat Gabriel Oprea la Realitatea TV. "In cazul in care Victor Ponta castiga alegerile, mi-a propus sa preiau SRI. Am lucrat in domeniul securitatii nationale si am ajutat mult oamenii astia, mult de tot, militarii din MApN, politisti, jandarmi, pompieri, dar cei din servicii speciale. De aceea si oamenii acestia tin la noi, pentru ca am facut ceva pentru ei. Mi-a propus si probabil, acest lucru mi-ar fi schimbat si destinul. Probabil. Repet. Sunt un om de cuvant." La alegerile prezidentiale din 2014 au candidat Victor Ponta si Klaus Iohannis. In spatiul public a fost vehiculat scenariul in care, daca Victor Ponta ar fi fost ales presedinte, atunci fostul sef al SRI George Maior urma sa fie propus premier.

Sambata, Gabriel Oprea si-a anuntatREVENIREA IN POLITICA MARE si intentia de a implica UNPR in alegerile europarlamentare si prezidentiale care urmeaza. "Onoareaa fost mereucel mai important reperdin viata mea," marturisea Oprea cu aceasta ocazie. "Sigur ca in aceasta perioada, am aflat ca in politica din Romania nu mai este nevoie de onoare si am inteles ca onoarea politica este consideratanaivitate." El voia sa sugereze o paralela intre atitudinea sa si cea a lui Liviu Dragnea. In urma cu doi ani, odata cu inceperea anchetei penale impotriva sa, Gabriel Oprea a demisionat din toate functiile detinute in administratie sau in partid si s-a retras din politica. El este judecat in prezent pentru ucidere din culpa, in dosarul privind moartea politistului Bogdan Gigina de la Politia Rutiera, in timp ce ii insotea coloana oficiala.

Daca am pomenit de scenarii, trebuie sa reamintim ca - la inceputul lunii iunie - fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie, si el retras pe margine si anchetat penal, dezvaluia ca Victor Ponta s-ar fi intalnit in secret in Turcia cu fostul adjunct al SRI Florian Coldea si i-a cerut ajutorul pentru a reactiva scenariul din 2014. "Acum trei luni, Victor Ponta a avut o intalnire cu Florian Coldea in Turcia si atunci au pus la cale acest plan. In spatele lui Ponta se afla si Oprea," explica Vanghelie. "Ce vrea sa mai faca acest fenomen in politica, sa-i aduca din nou peOpreasi peMaior?"

In prezent, Victor Ponta si-a racolat pentru Pro Romania mai multi parlamentari si a incercat chiar sa isi faca grup parlamentar. Gabriel Oprea s-a reactivat.

Sursa : www.gandul.info