08 iun 2018 - Servicii Secrete

Florian Coldea, fostul adjunct al sefului SRI: Neadoptarea legilor securitatii nationale in Parlament duce la vulnerabilitati

Fostul adjunct al şefului SRI, generalul Florian Coldea, a avertizat că neadoptarea de către Parlament a legilor securităţii naţionale duce la vulnerabilităţi atât pentru România, cât şi pentru aliaţii săi, transmite corespondentul MEDIAFAX

Florian Coldea a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, la Institutul de Istorie al Universitatii ,,Babes-Bolyai" (UBB), la o conferinta internationala pe teme de securitate, ca o problema care trebuie reglementata este cea a vanzarii cartelelor telefonice preplatite.

,,Vorbind despre legi, este o problema in Romania faptul ca Parlamentul nu a adoptat legile securitatii nationale, ceea ce creaza o mare vulnerabilitate nu doar pentru tara noastra, ci si pentru aliatii sai din NATO. Ma refer aici la faptul ca nu a fost reglementata problema cartelelor telefonice preplatite, in conditiile in care s-au gasit astfel de cartele romanesti la unele persoane apartinand unor organizatii teroriste, ceea ce a creat probleme. Au fost purtate discutii pe aceasta tema", a spus Coldea.

Florian Coldea a sustinut, vineri, la Institutul de Istorie din Cluj-Napoca o prelegere in limba engleza despre gestionarea problemelor legate de terorism in cadrul conferintei internationale ,,Governance, Intelligence and Security" organizata de Departamentul de Studii Internationale si Istorie Contemporana al Facultatii de Istorie si Filosofie a UBB.

Coldea preda ca profesor asociat cursul de masterat "Intelligence si decizie politica" la acest departament.

Sursa : www.mediafax.ro