16 mai 2018 - Servicii Secrete

Dragomir, marturii in comisia SRI despre finantari pentru anumite trusturi si angajari la comanda

Daniel Dragomir, fost ofiţer SRI, a vorbit miercuri, în Comisia de Control SRI, despre finanţările de care au beneficiat unele trusturi media, în timp ce altele erau considerate ţintă, dar şi despre patroni care ar putea vorbi de angajări făcute după recomandări din zona serviciului de informaţii.

"Sprijinul financiar- am detaliat modul de finantare. Vorbim de milioane de euro. Vorbim de utilizarea ofiterilor in astfel de operatiuni care nu faceau parte din activitatea de siguranta nationala, cum e crima organizata, terorismul. Aceste resurse, pe care le-am platit din banii publici, pentru ca nu au venit Coldea sau Dumbrava cu bani de acasa, au fost folositi pentru urmarirea si linsarea propriilor cetateni. Sa vedem daca s-a respectat legea. (...) trusturi care au beneficiat de sprijinul fostei conduceri a serviciului si anume, a directorului Maior si a fostului prim-adjunct Coldea. Sprijin financiar, sprijin operational si sprijin pe linia dezvoltarii in Romania. In al treilea rand, pe partea opusa, despre trusturi media care au fost tinta statului paralel si care au fost considerate opozante, asupra carora s-a dorit distrugerea, s-au deschis dosare penale in care s-au implicat structuri din cadrul SRI, din cadrul ANF, din cadrul Parchetelor. Parlamentul, legislativul ar trebui sa ia in considerare interzicerea prin lege a ofiterilor acoperiti in zona de media. In ultimii ani au fost ani prin care aceste resurse sau surse din zona de media au fost folosite in campanii impotriva propriilor cetateni", a declarat Daniel Dragomir.

Fostul colonel SRI a dat si exemple clare in fata comisiei de control, a anuntat ulterior Claudiu Manda, seful comisiei parlamentare.

"A facut referire la patru trusturi de presa din online si tv. O lista de jurnalisti angajati intr-o televiziune, contracte mari pentru cat ar castiga din rating si publicitate. Ne-a prezentat o lista de patroni de presa sa spuna daca s-au facut presiuni de a angaja persoane. Este vorba este zona tv, presa scrisa si cred ca mediul online. Ne-a spus si de un patron de presa care ne poate da detalii si un fost premier care s-a intalnit cu cei din zona de business sa ofere contracte de publicitate catre diferite trusturi de presa ca fiind cele indicate de Daniel Dragomir ca fiind spijinite de sistem", a declarat Claudiu Manda, presedintele comisiei de control SRI.

Sursa : www.mediafax.ro