11 feb 2019 - Servicii Secrete

Dragnea propune diminuarea bugetului SRI si SPP si suplimentarea bugetului din Sanatate

Liviu Dragnea a depus, în Parlament, mai multe propuneri pentru amendarea proiectului de buget de stat pentru anul 2019, prin care se diminuează bugetul SRI cu 295 de milioane de lei pentru a se suplimenta bugetul Ministerului Sănătăţii. De asemenea, liderul PSD propune diminuarea bugetului SPP.

,,Se suplimenteaza bugetul Ministerului Sanatatii la capitolul 66.01 -Sanatate-, titlul 20 -Bunuri si servici- cu suma de 295.000 mii lei, credite bugetare si credite de angajament, pentru urmatoarele programe de sanatate: Vitamina D, Panorama si Teste merkeri tumorali. In mod corespunzator se modifica celelalte anexe la bugetul Ministerului Sanatatii", se arata in amendamentul depus de Liviu Dragnea, proiectului de buget de stat pentru anul 2019.

Ca sursa de finantare, Dragnea propune diminuarea bugetului SRI cu 295 de milioane de lei.

,,Sursa de finantare: Se diminueaza bugetul SRI, Anexa 03/31, cu suma de 295.000 mii lei, credite bugetare si credite de angajament, de la capitolul 61,01 -Ordine publica si siguranta nationala, titlul 10 -Cheltuieli de personal-", se arata in motivarea amendamentului.

De asemenea, liderul PSD propune suplimentarea bugetului Ministerului Sanatatii cu 230 de milioane de lei pentru transferurile intre unitatile administratiei publice, prin diminuarea a 50 de milioane de lei a bugetului SPP: ,,Se suplimenteaza bugetul Ministerului Sanatatii cu 230.000 mii de lei, credite bugetare si credite de angajament, la capitolul 56.01 -Tranferuri cu caracter general intre diferite nivele ale administratiei- titlul 51 - Transferuri intre unitati ale administratiei publice".

Dragnea propune, ca sursa de finantare, diminuarea bugetului SPP cu 50 de milioane de lei: 40.000 mii lei de la cheltuielile preconizate de personal, 5.000 mii lei pentru cheltuielile preconizate de SPP pentru bunuri si servicii si 5.000 mii lei din active nefinanciare.

Un alt amendament propus de liderul PSD prevede suplimenatrea veniturilor si cheltuielilor Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate cu 230 milioane de lei.

,,Se suplimenteaza veniturile si cheltuielile Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate cu suma de 230.000 mii de lei. Sursa de finantare- Majorarea veniturilor Fondului National de asigurari sociale de sanatate", prevede amendamentul propus de Dragnea.

Conducerea Parlamentului a aprobat, sambata, calendarul dezbaterii bugetului de stat pe 2019. Amendamentele au fost depuse pana luni, la ora 12.00, iar votul final este programat vineri.

Potrivit programului de dezbatere si adoptare a bugetului de stat pe anul 2019, aprobat in sedinta Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului, parlamentarii au putut depune amendamente pana luni, la ora 12.00, urmand ca pana la ora 14.00 acestea sa fie centralizate.

Comisiile de specialitate din Parlament vor da avize luni, de la ora 15.00.

Marti si miercuri comisiile de buget-finante din Senat si Camera Deputatilor vor elabora rapoartele, acestea urmand a fi depuse la Birourile permanente reunite miercuri, la ora 15.00.

Sedinta comuna a celor doua camere ale Legislativului pentru dezbaterea si adoptarea proiectului bugetului de stat pe 2019 va incepe miercuri, la ora 16.00.

Sursa : www.mediafax.ro