11 feb 2019 - Servicii Secrete

Comisia de control SRI a avizat favorabil proiectul de buget pe 2019, fara amendamentele lui Liviu Dragnea

Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI a dat aviz favorabil, luni, proiectului de buget pe 2019 propus de Guvern. În comisie nu s-au dezbătut amendamentele propuse de Liviu Dragnea, în vederea tăierii bugetului.

Comisia Parlamentului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI a avizat favorabil, luni, proiectul de buget pentru anul 2019, propus de Guvern, cu 6 voturi pentru si 2 impotriva. Comisia nu a avizat si nici nu a dezbatut amendamentele propuse luni de presedintele PSD, Liviu Dragnea, care vizeaza micsorarea bugetului institutiei cu aproximativ 20%, fata de forma initiala propusa de Executiv.

,,Astazi, Comisia de control a activitatii SRI a fost sesizata privind avizarea sau nu a bugetului SRI. A participat la aceasta intalnire unul dintre directorii adjuncti ai SRI si un reprezentant al Ministerului de Finante. Bugetul pe care il propune Guvernul a fost de 2.465.885. Este o crestere fata de anul trecut de la 2.335.000", a declarat, luni, presedintele Comisiei de control a activitatii SRI, Claudiu Manda.

Claudiu Manda a declarat ca la Comisia SRI nu au ajuns amendamentele propuse de Liviu Dragena, astfel nu au avut cum sa le dezbata si voteze.

,,Comisia nu a fost sesizata cu un astfel de amendament. Nu am fost sesizati cu un astfel de amendament, nu am avut cum sa dezbatem un astfel de amendament. Decizia va trebui sa fie luata la nivelul Comisiei de buget-finante", a spus Manda.

Liviu Dragnea a depus, in Parlament, mai multe propuneri pentru amendarea proiectului de buget de stat pentru anul 2019, prin care se diminueaza bugetul SRI cu 295 de milioane de lei pentru a se suplimenta bugetul Ministerului Sanatatii. De asemenea, liderul PSD propune diminuarea bugetului SPP.

,,Se suplimenteaza bugetul Ministerului Sanatatii la capitolul 66.01 -Sanatate-, titlul 20 -Bunuri si servici- cu suma de 295.000 mii lei, credite bugetare si credite de angajament, pentru urmatoarele programe de sanatate: Vitamina D, Panorama si Teste merkeri tumorali. In mod corespunzator se modifica celelalte anexe la bugetul Ministerului Sanatatii", se arata in amendamentul depus de Liviu Dragnea, proiectului de buget de stat pentru anul 2019.

Ca sursa de finantare, Dragnea propune diminuarea bugetului SRI cu 295 de milioane de lei.

,,Sursa de finantare: Se diminueaza bugetul SRI, Anexa 03/31, cu suma de 295.000 mii lei, credite bugetare si credite de angajament, de la capitolul 61,01 -Ordine publica si siguranta nationala, titlul 10 -Cheltuieli de personal-", se arata in motivarea amendamentului.

Urmeaza ca marti si miercuri comisiile de buget-finante din Senat si Camera Deputatilor vor elabora rapoartele, acestea urmand a fi depuse la Birourile permanente reunite miercuri, la ora 15.00.

Sedinta comuna a celor doua camere ale Legislativului pentru dezbaterea si adoptarea proiectului bugetului de stat pe 2019 va incepe miercuri, la ora 16.00.

Sursa : www.mediafax.ro