10 iul 2018 - Servicii Secrete

Catalin Radulescu: Tudorel Toader si Eduard Hellvig sa spuna cine facea parte din echipele care au colaborat cu SRI

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu îi cere ministrului Justiţiei, Tudorel Toader şi directorului SRI, Eduard Hellvig, să facă publice echipele de procurori şi judecători care au colaborat cu SRI.

"Prin revocarea doamnei Kovesi nu inseamna ca am facut ceva, nu am facut absolut nimic, pentru ca va fi inlocuita o persoana cu alta persoana, sistemul este acelasi. Pentru ca in acesti ani de zile am vazut abuzuri extraordinar de mari si neconstitutionale, am fcut niste cereri. In primul rand ii cer presedintelui Romaniei sa denunte public protocoalele si sa se dezica de aceste protocoale, incheiate intre SRI si toate institutiile cu care au fot incheiate, sa denunte public toate interceptarile ilegale de siguranta nationala si sa denunte public echipele mixte care au participat cu judecatorii la judecarea, anchetarea si condamnarea oamenilor nevinovati. In caz contrat, daca dansul nu face acest lucru, inseamna ca accepta statul paralel, inseamna ca continua cu ceea ce a facut pana acum, sa nu respecte Constitutia si atunci le cer colegilor mei si coalitiei ca sa continuam cu cererea de suspendare", a afirmat, marti, deputatul Catalin Radulescu.

De asemenea, deputatul PSD le cere ministrului Justitiei si directorului SRI, Eduard Hellvig, sa le ceara institutiilor sa faca publica lista procurorilor si judecatorilor care au colaborat cu SRI. O alta solicitare care va fi depusa marti de Catalin Radulescu este adresata DIICOT-ului, prin care institutiei sa se dezica de procurorul Horodniceanu.

"Al doilea lucru cer ministrului Justitiei, la randul lui sa ceara tuturor fortelor si institutiilor pe care le cunoaste ca sa faca public echipele de procurori si judecatori care au colaborat cu SRI. In acelasi timp domnului Hellvig ii fac aceeasi cerere oficiala. In al patrulea rand, cer procurorilor, ca sunt multi onesti, ca sa se dezica de toti procurorii care au facut astfel de abuzuri, sa ii faca publici daca ii cunosc, iar cei din DIICOT sa se dezica de procurorul Horodniceanu, care, prin ceea ce face nu face altceva decat un abuz de putere", a mai sustinut Catalin Radulescu.

Sursa : www.mediafax.ro