26 aug 2022 - Servicii Secrete

Capitanul SRI acuzat de trafic de influenta si-a recunoscut vinovatia

Căpitanul SRI acuzat de trafic de influenţă şi-a recunoscut vinovăţia. El a fost de acord cu o pedeapsă de trei ani închisoare cu suspendare şi va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Spitalului Judeţean ori la Drumuri şi Poduri Constanţa.

,,Procurorii militari din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiunile de coruptie savarsite de militari au dispus sesizarea Tribunalului Militar Bucuresti, in baza dispozitiilor art. 483 Cod procedura penala, cu acordul de recunoastere a vinovatiei a inculpatului Bogdan Popescu, cercetat sub control judiciar, la data comiterii faptei ofiter in cadrul Serviciului Roman de Informatii (S.R.I.) - Directia Regionala de Informatii Dobrogea, cu gradul de capitan, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta", potrivit unui comunicat de presa.

Pe 9 august, Bogdan Popescu i-ar fi pretins unei persoane, martor in cauza, suma de 2.500 de euro, lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra unor functionari din cadrul Serviciului Roman de Informatii, astfel incat sa ii determine sa nu isi indeplineasca un act ce intra in atributiile de serviciu ale acestora si care ar fi vizat persoana respectiva, iar pe 19 august a primit suma de 2.500 euro in scopul anterior mentionat, imprejurare in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

,,In prezenta avocatului, inculpatul a declarat expres ca recunoaste comiterea faptei retinute in sarcina sa, accepta incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si este de acord cu felul si cuantumul pedepsei aplicate, precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv o pedeapsa de 3 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani si interzicerea, pe o perioada de 3 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia ori de a desfasura activitatea de angajat al Serviciului Roman de Informatii si de a comunica cu persoana mentionata in acordul de recunoastere a vinovatiei ori de a se apropia de aceasta", se mentioneaza in comunicat.

Potrivit sursei citate, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 60 de zile, in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta ,,Sf. Apostol Andrei" Constanta sau in cadrul Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri Constanta.

Dosarul de urmarire penala impreuna cu acordul de recunoastere a vinovatiei au fost inaintate la Tribunalul Militar Bucuresti, cu propunere de a se mentine masura preventiva a controlului judiciar.

Sursa : www.mediafax.ro