11 feb 2019 - Servicii Secrete

BUGET 2019: Bugetele mai multor ministere, inclusiv al Sanatatii, aprobate de Comisiile de buget-finante/ Dezbaterea bugetelor SRI, SIE si SPP, amanata

Comisiile pentru buget, finanţe, bănci vor dezbate, marţi şi miercuri, raportul proiectului de Lege pentru aprobarea bugetului de stat pe anul 2019, după ce luni au fost adoptate avize favorabile în comisiile de specialitate din cele două camere ale Legislativului.

Comisiile pentru buget, finante din Parlament au aprobat, luni seara, bugetele mai multor ministere, inclusiv cel al Sanatatii, care cuprinde si amendamentul lui Liviu Dragnea privind finantarea programului privind vitamina D. Dezbaterea bugetelor SRI, SIE si SPP a fost amanata pentru marti. Bugetul Ministerului Sanatatii a fost aprobat cu 19 voturi favorabile, trei "impotriva"si doua abtinere. Bugetul MS include amendamentul depus de Liviu Dragnea, care prevede ca "suma propusa asigura implementarea de Ministerul Sanatatii a trei programe importante pentru populatie, respectiv programul vitamina D, proiect nou care se va derula in 2019 si cuprinde analize pentru depistarea carentei de vitamina D pentru un numar estimat de 3,56 milioane de asigurati". In acest amendament mai sunt prevazute si programele panorama, ce presupune testari prenatale si programul testare markeri tumorali. Sursa de finantare pentru programul privind vitamina D, panorama si teste markeri tumorali este din bugetul SRI, care se diminueaza cu 295 milioane de lei, se arata in amendament.

Un alt amendament adoptat stipuleaza suplimentarea bugetului Ministerului Sanatatii cu 230 milioane de lei, credite bugetare si credite de angajament, pentru implementarea de catre CNAS a programului "Diabet juvenil". Sursa de finantare pentru acest amendament provine din diminuarea bugetului SRI cu 150 milioane de lei, a SIE - cu 30 milioane de lei si a SPP - cu 50 milioane de lei.

De asemenea, au mai fost aprobate bugetele ministerelor Apararii Nationale, Afacerilor Interne, Justitiei si al Relatiei cu Parlamentul.

Comisiile de buget-finante au amanat pentru marti dezbaterea bugetelor SRI, SIE si SPP.

Sursa : www.mediafax.ro