21 aug 2021 - Servicii Secrete

Alcoolul si elefanti nu mai merg impreuna. Masuri dure pentru protectia elefantilor in Sri Lanka: munca limitata, bai obligatorii

Sri Lanka va elibera cărţi de identitate biometrice pentru elefanţi ţinuţi în captivi şi va interzice călărirea acestora în momentul în care persoana a consumat băuturi acoolice.

Noile masuri vizeaza protejarea animalelor si includ reglementari stricte privind elefantii care sunt folositi la munca, precum si impunerea unei bai zilnice de doua ore si jumatate pentru fiecare animal.

Datele oficiale arata ca exista aproximativ 200 de elefanti domestici in tara din Asia de Sud, populatia in salbaticie fiind estimata la aproximativ 7.500.

Noua lege va impune tuturor proprietarilor sa se asigure ca animalele aflate in grija lor au carti de identitate biometrice. Puii de elefanti nu mai pot fi folositi pentru munca si nu pot fi separati de mame.

Elefantilor nu vor putea lucra mai mult de patru ore pe zi, iar munca de noapte este interzisa.

Exista si noi restrictii in industria turismului - de acum inainte, nu mai mult de patru persoane pot calari simultan un elefant simultan, iar calaretilor le este interzis sa urce pe ei sun influenta bauturilor acoolice.

Cei care incalca noua lege pot pierde elefantul si risca o pedeapsa de pana la trei ani de inchisoare.

Sursa : www.mediafax.ro