31 iul 2020 - Servicii Secrete

Adjunctul sefului SRI, George Voinescu, a fost trecut in rezerva in urma unui decret semnat de Klaus Iohannis. Cine a fost numit in locul sau

In cazul sau, Iohannis a semnat doua decrete. Primul priveste inaintarea in gradul de general - cu patru stele, la trecerea in rezerva, iar al doilea vizeaza eliberarea din functia de adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii. Ambele decrete sunt valabile din 1 august.

Conform site-ului SRI, general-locotenent George-Viorel Voinescu a fost numit adjunct al Directorului Serviciului Roman de Informatii la data de 27 iulie 2005.

In anul 2007 i-a fost acordat gradul de general de brigada, in anul 2012 a fost inaintat in gradul de general-maior, iar in anul 2014 a fost inaintat in gradul de general-locotenent.

Anterior numirii in functia de adjunct al directorului SRI, a detinut diferite functii de conducere in cadrul Brigazii Antiteroriste si al Directiei Financiare a Serviciului Roman de Informatii.

In anul 2011 a obtinut titlul stiintific de doctor in domeniul Economie si afaceri internationale la Academia de Studii Economice din Bucuresti, cu teza intitulata "Impactul terorismului asupra economiei mondiale".

In anul 2006 a absolvit cursurile Colegiului National de Aparare.

In anul 1999 a absolvit cursul postuniversitar de Contabilitate Informatizata in cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

In anul 1985 a absolvit cursurile Scolii Militare de Ofiteri Activi "Nicolae Balcescu" din Sibiu, specialitatea Finante.

A urmat cursurile Facultatii de Logistica din cadrul Academiei de Inalte Studii Militare, specialitatea Finante, pe care a absolvit-o in anul 1994.

Tot vineri, Iohannis a semnar si decretul prin care in locul lui Voinescu este numit in functia de adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii a generalui de brigada - cu o stea Raducu Gheorghe-Stancu.

Sursa : www.mediafax.ro