10 iun 2021 - Poliţia Romana

VIDEO Reactia MAI, dupa ce imaginile cu un barbat lovit de caine pe trecerea de pietoni au devenit virale. Trei intrebari si-au primit raspunsul

Un barbat a invatat pe pielea lui ca nu doar masinile reprezinta un pericol pe trecerea de pietoni. Acesta a pasit cu prudenta pe zebra, s-a asigurat ca are cale libera si s-a angajat in traversare. Totusi, surpriza parca a venit de nicaieri: barbatul a fost lovit de un caine, dupa cum se vede si in imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

Pietonul a cazut pe asfalt, lovindu-se la cap si in zona dorsala. Acesta a ramas intins pret de cateva momente, iar la finalul videoclipului verifica daca este ranit.

Momentul a fost postat apoi pe pagina de FacebookAtentie Politia Botosani, acolo unde a atras un val de reactii ingrijorate, dar si amuzate din partea utilizatorilor retelei de socializare. Videoclipul a fost vizionat de sute de mii de ori intr-o singura zi.

Reactia MAI

Cu toate ca, in realitate, cazul s-a petrecut in Brazilia si a fost postat initial pe, curiozitatea internautilor i-a determinat pe reprezentantii Ministerului Afacerilor Interne sa dea curs invitatiei oamenilor si sa raspunda catorva intrebari. Redam integral postarea MAI:

,,Am primit acest video cu intrebarea: Cainele care alerga dupa o masina poate fi acuzat de parasirea locului accidentului?

Raspuns:

1. Recomandam tuturor pietonilor sa se asigure temeinic atunci cand traverseaza, chiar si pe trecerea de pietoni. Pericolul poate aparea oricand fie pe 4 roti, fie pe 4 picioare si cu coada.

2. Parasirea locului accidentului, fara incuviintarea politiei sau a procurorului care efectueaza cercetarea locului faptei, de catre conducatorul vehiculului implicat intr-un accident de circulatie, se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani. Insa, cum cainele nu conducea un vehicul, desigur raspunsul este NU.

3. Ii rugam pe conducatorii auto sa conduca preventiv pentru evitarea producerii unor accidente, mai ales ca au la indemana mai multe posibilitati: cunoasterea semnelor de circulatie si ... frane mai bune decat ale catelului din imagine.

P.S. Legenda spune ca masina este urmarita si in acest moment de caine."

Sursa : www.mediafax.ro