27 oct 2020 - Poliţia Romana

Vela a anuntat infiintarea unei banci de plasma autoimuna la spitalul MAI ,,Dimitrie Gerota". Cine va putea dona

Marcel Vela a anunţat, marţi, înfiinţarea unei bănci de plasmă autoimună în cadrul Spitalului de Urgenţă „Dimitrie Gerota” din Capitală. Vor putea dona atât civilii, cât şi angajaţii MAI.

Pentru a veni in sprijinul celor grav bolnavi, Ministerul Afacerilor de Interne va infiinta un centru de transfuzii de donare de sange si plasma convalescenta, a anuntat Vela.

,,Pentru unii dintre pacientii grav bolnavi plasma donata de persoanele care s-au vindecat de Covid-19 poate reprezenta unica sansa la viata. Noi, la nivelul ministerului, luptam pe mai multe planuri pentru a tine sub control aceasta pandemie fie ca suntem in strada, fie incercand sa atragem atentia asupra beneficiului pe care il are donarea de plasma", a afirmat ministrul.

Centrul se va infiinta in cadrul Spitalului de Urgenta ,,Profesor Doctor Dimitrie Gerota" din Capitala.

,,In noul centru vor putea dona atat civilii, cat si personalul Ministerului Afacerilor Interne, dar beneficiarii vor fi toti romanii care vor avea nevoie. (...) Sunt increzator ca va fi de bun augur si vom putea ajuta multi oameni, mai ales ca acest centru va fi in coordonarea unor medici care au trecut prin cosmarul numit Covid-19 si vor face tot ce le sta in putinta sa aiba rezultate dintre cele mai bune", a adaugat Marcel Vela.

Conform ministrului, de la inceputul pandemiei peste 4.000 de reprezentanti ai MAI s-au infectat, dintre care noua au murit.

Sursa : www.mediafax.ro