13 ian 2023 - Poliţia Romana

USR, protest in fata Palatului Cotroceni si MAI fata de mentinerea in functie a lui Lucian Bode

USR a organizat, vineri dimineaţa, un protest în faţa Administraţiei Prezidenţiale şi a Ministerului de Interne „faţă de menţinerea în funcţia de ministru a plagiatorului Lucian Bode”.

,,Au trecut doua zile de la verdictul de plagiat. Bode si Iohannis se fac ca ploua. Am decis sa le reamintim", afirma Catalin Drula, presedintele USR.

Membrii USR au afisat bannere pe care scria ,,Iohannis, presedintele plagiatorilor. Ciuca, Bode, Cimpeanu" si ,,Seful politistilor e hot. Bode, demisia!".

,,Coruptie. Plagiat. Incompetenta. Ce mai trebuie sa faca Lucian Bode ca premierul Nicolae Ciuca si presedintele Iohannis sa-l trimita acasa?", potrivit unui comunicat de presa al USR.

Comisia de Etica a Universitatii Babes-Bolyai a decis, dupa analiza tezei de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode, ca ,,abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona ca teza este profund viciata".

Ministrul de Interne, Lucian Bode, afirma ca este ,,absolut uluitor demersul de analizare a unei lucrari redactate in 2018 folosind norme actualizate in 2020-2022": ,,E un precedent extrem de periculos. (...) Aceste atacuri concertate ale USR si ale satelitilor sai asupra mea sunt absurde".

Sursa : www.mediafax.ro