04 aug 2022 - Poliţia Romana

Un ofiter din cadrul Corpului de Control al MAI a fost retinut. Cerea bani sa rezolve dosare

Un ofiţer de poliţie din cadrul Corpului de control al Ministerului Afacerilor Interne a fost reţinut, acuzat de trafic de influenţă, pentru că cerea bani, lăsând să se crească că are influenţă asupra altor colegi şi va rezolva probleme judiciare.

Procurorii DNA - Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a lui Daniel Ciprian Asanache-Damian, fost ofiter de politie in cadrul Corpului de control al Ministerului Afacerilor Interne.

El este acuzat de trafic de influenta.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in calitate de ofiter de politie angajat la Corpul de control al Ministerului Afacerilor Interne, inculpatul Asanache-Damian Daniel Ciprian ar fi pretins, in mod repetat, de la o persoana, diferite sume de bani, lasandu-o sa creada ca, prin influenta pe care o are asupra unor ofiteri de politie, ii va determina sa rezolve problemele judiciare ale respectivei persoane.

Miercuri, 3 august 2022, inculpatul a fi primit de la persoana respectiva suma de 15.000 lei si astfel constatat flagrantul.

Inculpatul va fi prezentat joi judecatorilor din cadrul Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Sursa : www.mediafax.ro