07 mar 2022 - Poliţia Romana

Sindicatul Europol: Politia Romana opereaza spalatorii auto ilegale

Sindicaliştii de la Europol acuză Poliţia Română că operează spălătorii auto ilegale. Este vorba despre spaţiile improvizate în care poliţiştii spală maşinile de serviciu.

Potrivit reprezentantilor Sindicatului Politistilor Europeni Europol, la finalul anului 2021, mai multi politisti au fost apostrofati de sefii lor pentru ca au circulat cu autospecialele de politie murdare la exterior. Sindicalistii mai spun ca politistii au fost amenintati cu sanctiuni disciplinare daca nu vor avea autospecialele curate, atat la interior, cat si la exterior.

Cei de la sindicat au solicitat in mod oficial sa afle ce demersuri a facut Politia pentru a rezolva problema.

,,Stiam din capul locului faptul ca institutia nu a alocat niciun leu pentru curatarea si igienizarea autospecialelor iar aceasta cheltuiala a fost "transferata" politistilor care trebuie fie sa plateasca din banii lor aceste servicii, fie sa profite de bunavointa unor patroni de spalatorii auto. Raspunsul primit la solicitarea noastra nu ne-a surprins deloc si anume: nicio unitate din tara nu are alocate fonduri bugetare pentru spalatul si igienizatul autospecialelor, nicio unitate de politie din tara nu are incheiat vreun contract cu operatori privati de specialitate pentru furnizarea acestui serviciu", au anuntat reprezentantii Europol.

Sindicalistii mai spun ca politistii sunt obligati sa foloseasca spatii improvizate pentru a curata masinile de serviciu.

,,Elementul surpriza a venit prin admiterea faptului ca unitatile de politie opereaza spalatorii auto improvizate, care functioneaza in spatii improprii, cu instalatii electrice artizanale nedestinate utilizarii in conditii de umezeala, care nu dispun de instalatiile necesare pentru decantarea substantelor toxice care intra in compozitia detergentilor folositi pentru spalarea autospecialelor si care evident, nu detin nici autorizatie de mediu in acest sens", au precizat cei de la Europol.

Sindicalistii sustin ca politistii nu au fost instruiti cu privire la modul de operare a echipamentelor electrice din ,,spalatoriile improvizate" si ca mediul este poluat prin spalarea a sute de autospeciale.

Sursa : www.mediafax.ro