09 iul 2021 - Poliţia Romana

Seful IPJ Prahova, Marian Iorga, cercetat pentru luare de mita, a fost schimbat din functie

Şeful IPJ Prahova, Marian Iorga, cercetat de procurorii DNA sub control judiciar pentru luare de mită, a fost schimbat din funcţie, a anunţat vineri Ministerul de Interne.

Capat de linie pentru Marian Iorga, sef IPJ Prahova. ,,In vederea asigurarii informarii opiniei publice, cu privire la situatia ofiterului care asigura conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Prahova, va comunicam faptul ca ministrul Afacerilor Interne a dispus incetarea imputernicirii acestuia din functia de inspector sef", au transmis reprezentantii MAI.

Conform acestora, ofiterul a fost pus la dispozitia Inspectoratului General al Politiei Romane: ,,Pe perioada punerii la dispozitie, comisarul-sef de politie va primi sarcini profesionale in zona de suport administrativ".

Totodata, MAI a anuntat ca conducerea IPJ Prahova va fi asigurata, temporar, de comisar-sef de politie Mihai-Ginel Preda, adjunct al sefului inspectoratului, in cadrul aceleiasi unitati. ,,De asemenea, continuitatea conducerii Inspectoratului de Politie Judetean Calarasi va fi asigurata, temporar, de comisar-sef de politie Costel Chirica, adjunct al sefului inspectoratului, in cadrul aceleiasi unitati", a informat ministerul.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale si masura controlului judiciar pe o durata de 60 de zile incepand de la data 8 iulie, fata de inculpatul Marian Iorga, la data faptelor inspector sef al Inspectoratului Judetean de Politie Calarasi, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita.

Iorga a fost pana vineri sef la IPJ Prahova, potrivit site-ului institutiei.

Conform procurorilor, fostul sef al IPJ Calarasi ar fi primit in aprilie 2017 un ceas de lux, in valoare de 4.350 lei, de la o persoana, in legatura cu solutionarea favorabila a unei sesizari pe care persoana o formulase anterior.

Sursa : www.mediafax.ro