29 mar 2020 - Poliţia Romana

Sedinta de urgenta la MAI convocata de Marcel Vela. Ar putea anunta trecerea Romaniei in scenariul 4, noi restrictii si zone de carantina

Astăzi, 29 martie, ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela şi secretarii de stat Bogdan Despescu şi Raed Arafat, vor susţine o declaraţie de presă, la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Declaraţia va fi transmisă LIVE pe www.mediafax.ro începând cu ora 21.00.

Romania are deja 1.760 de persoane infectate cu SARS-Cov-2 , iar in conditiile in care zilnic apar cel putin 200 de cazuri, intrarea in scenariul 4 al pandemiei e o chestiune de zile.

In ,,Scenariul 4", pacientii cu simptome usoare si medii vor fi tratati la domiciliu, pentru ca sistemul medical sa poata face fata situatiei, potrivit lui Nelu Tataru, ministrul Sanatatii.

,,Vrem sa-i ducem la domiciliu pe cei cu simptomatologie usoara si medie. Tot la fel, propunem ca medicii care sunt asimptomatici, dar infectati cu coronavirus sa poata sa ramana in unitatile spitalicesti, sa trateze pacientii de coronavirus. Avem mai multe facilitati pe care sa le cerem prin ordonanta si pentru unitatile sanitare, sa se poata face angajari direct, fara concurs, sa se poata mari organigramele la directiile de sanatate publica si sanitare, sunt multe propuneri pe care fiecare minister le face si din aceste propuneri , ele sunt facute publice si oficiale printr-o ordonanta militara", a precizat Tataru.Citeste continuarea...

De asemenea, trecerea tarii noastre in ,,scenariul 4" ar putea insemna impunerea de noi restrictii si zone de carantina.

Sursa : www.mediafax.ro