19 oct 2022 - Poliţia Romana

Protest al politistilor in fata MAI

Un protest al poliţiştilor are loc miercuri dimineaţa în faţa Ministerului de Interne: oamenii legii reclamă că au salarii mici, iar inflaţia şi ratele majorate fac ca veniturile să scadă cu peste 50 la sută.

Sindicatul Europol anunta ca protestul incepe la ora 11.00, in fata MAI.

,,Politistii vor fi din nou in strada pentru a solicita plata drepturilor salariale restante pe care Guvernul Romaniei a considerat de bunacuviinta sa le inghete. Astfel, sub pretextul ca aplicarea legii salarizarii nu este posibila, in timp ce alte categorii socio-profesionale au beneficiat in acest timp de diverse majorari salariale, constatam ca se implinesc 2 ani de cand drepturile noastre salariale restante au fost inghetate. In aceste conditii, Sindicatul Europol continua seria de proteste prin care nu revendicam majorari salariale, ci doar respectarea legii si acordarea restantelor ce ni se cuvin, intrucat ne-am saturat efectiv sa fim fraierii de serviciu ai sistemului bugetar care primesc din cand in cand promisiuni desarte sau doar firimituri", arata Europol.

Europol arata ca trebuie eliminata perceptia publica gresita conform careia in aceasta institutie ,,curge lapte si miere": ,,SLa acest moment dublarea ratelor la banci, cresterea preturilor la alimente, energie si carburanti, au condus la diminuarea veniturilor politistilor cu peste 50%, iar daca ne dorim siguranta si integritate, in contextul aderarii la spatiul Schengen, trebuie sa intelegem in mod definitiv ca cel mai relevant factor in cresterea coruptiei este salarizarea mizera de care au parte politistii in prezent".

Sursa : www.mediafax.ro