13 iul 2021 - Poliţia Romana

Precizare MAI. Programarile pentru obtinerea pasapoartelor se fac doar on-line

Direcţia Generală de Paşapoarte anunţă că programările pentru obţinerea paşapoartelor se fac doar on-line şi nu se solicită telefonic sau pe e-mail. Prezentarea cetăţenilor la ghişeu mai devreme de ora programării nu determină preluarea cererilor în avans, precizează cei de la MAI.

Programarile in scopul depunerii cererilor de eliberare a pasapoartelor simple electronice/simple temporare nu se solicita telefonic sau pe e-mail, ci se realizeaza exclusiv prin completarea de catre persoanele interesate a formularului on-line de pe platforma , anunta Directia Generala de Pasapoarte Pentru evitarea supraaglomerarii, cetatenilor li se recomanda sa se programeze on-line pentru depunerea cererilor de pasapoarte la oricare serviciu public comunitar de pasapoarte si sa respecte ora programarii.

Prezentarea cetatenilor la sediul serviciului public comunitar de pasapoarte mai devreme de ora programarii nu determina preluarea cererilor in avans, intrucat trebuie respectat intervalul orar stabilit pentru fiecare programare in parte, precizeaza cei de la Directia de Pasapoarte.

Cererile de pasapoarte se depun in tara, la oricare serviciu public comunitar de pasapoarte in cadrul programului de lucru cu publicul, indiferent de domiciliul/resedinta solicitantului.

Pasaportul romanesc nu se elibereaza in regim de urgenta, mai spun cei de la MAI.

Pasaportul simplu temporar este singurul document care se elibereaza, in termen de cel mult 3 zile lucratoare de la data depunerii cererii, doar in anumite situatii de exceptie, ce trebuie dovedite, dupa caz, cu documente din care rezulta motivele ce determina necesitatea si urgenta deplasarii in strainatate.

Mai multe zile trebuie sa astepte cei care solicita pasaport electronic.

,,In cazul persoanelor care opteaza pentru ridicarea pasaportului simplu electronic sau a pasaportului simplu electronic cu mentionarea statului de domiciliu de la sediile serviciilor publice comunitare de pasapoarte, in prezent, structurile de pasapoarte depun eforturi majore pentru ca aceste documente de calatorie sa se elibereze in termen de 5 zile lucratoare (acest termen poate varia pana la cel mult 10 zile lucratoare, in functie de volumul cererilor aflate in curs de solutionare). Statusul cererii de emitere a pasaportului simplu electronic poate fi verificat in timp real, accesand link-ul disponibil pe platforma ", precizeaza MAI.

Sursa : www.mediafax.ro