26 dec 2021 - Poliţia Romana

Patru tineri s-au ratacit in Vrancea. Politia Romana: "Nu folositi GPS in afara drumurilor asfaltate"

Patru tineri s-au rătăcit sâmbătă seara cu maşina în extravilanul comunei Gura Caliţei, judeţul Vrancea, după ce au urmat indicaţiile GPS-ului.

Cei patru intentionau sa ajunga la o cabana din comuna Dumitrest, dar s-au ratacit sambata seara urmand indicatiile oferite de GPS. Dupa ce au realizat ca nu mai pot inainta, intrucat au ramas blocati in noroi, acestia au sunat la 112, in jurul orei 23.30.

Este vorba de doua femei, dintre care una insarcinata, si doi barbati, cu varste intre 23 si 34 de ani.

In sprijinul lor au intervenit politisti, salvamontisti, dar si voluntari.

,,Temperatura scazuta, precipitatiile, zona cu grad de risc privind animalele salbatice, dar si faptul ca deplasarea s-a facut pe jos circa 2 km au facut ca misiunea echipei sa se incheie la aproximativ 3 h dupa ce autoturismul a fost gasit in extravilanul comunei Gura Calitei, la circa 3 km de satul Dealul Lung. Persoanele au fost preluate de catre politisti si Salvamont intrucat autoturismul a suferit defectiuni la sistemul de ambreiaj", a transmis duminica IPJ Vrancea.

Politistii atrag atentia cu privire la folosirea GPS: ,,Sfatuim cetatenii sa nu foloseasca GPS in afara drumurilor asfaltate. Nu va incredeti suta la suta in GPS, deoarece poate fi neactualizat sau poate avea erori in conditile unei configuratii satelitare proaste. (...) Cititi indicatoarele rutiere si luati in consideratie marcajele de restrictionare sau avertizare, care sunt mult mai actuale decat platforma pe care lucreaza GPS".

Sursa : www.mediafax.ro