25 aug 2022 - Poliţia Romana

Ofiter MAI, din Corpul de Control al ministrului, trimis in judecata pentru trafic de influenta

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată pe Daniel Ciprian Asanache-Damian, acuzat de trafic de influenţă când era ofiţer de poliţie în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, în Corpul de Control al ministrului.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a coruptiei au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Daniel Ciprian Asanache-Damian, la data faptelor ofiter de politie in cadrul MAI - Corpul de control al ministrului, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta.

Potrivit rechizitoriului, in perioada aprilie - 2 august 2022, in calitate de ofiter de politie angajat la Corpul de control al ministrului, Daniel Ciprian Asanache-Damian ar fi pretins, in mod repetat, de la o persoana, martor, diferite sume de bani, inclusiv plata unei facturi de telefon de 3.700 lei, precum si suma de 15.000 lei.

In schimbul banilor, a lasat sa se creada ca, prin influenta pe care o are asupra unor ofiteri de politie, ii va determina sa rezolve problemele judiciare, precum si ridicarea in grad a cuiva din familia respectivei persoane.

La data de 3 august 2022, inculpatul a primit de la persoana respectiva suma de 15.000 lei, pentru scopul mentionat, imprejurare in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucuresti cu propunere de a se mentine masura preventiva dispusa in cauza.

Sursa : www.mediafax.ro