18 ian 2023 - Poliţia Romana

Ofiter din cadrul IPJ Gorj, retinut dupa ce ar fi impuscat un caine

Un ofiţer din cadrul IPJ Gorj a fost reţinut pentru 24 de ore după ce duminică ar fi împuşcat un câine.

Potrivit Parchetului de pe langa Judecatoria Tg-Jiu, duminica, politistii au fost sesizati prin apel la 112 de o persoana din comuna Balesti, judetul Gorj, cu privire la faptul ca vecinul sau, folosind o pusca, a impuscat un caine.

Din verificarile efectuate s-a stabilit faptul ca suspectul este ofiter in cadrul IPJ Gorj, fiind autorizat pentru a detine, purta si folosi arme letale de vanatoare de catre IPJ Timis, fiind posesor al permisului de arma.

Parchetul de pe langa Judecatoria Tg-Jiu a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si al munitiilor, uzul de arma letala fara drept si infractiunea de schingiuirea animalelor.

In cauza s-a retinut ca duminica, din interiorul curtii imobilului unde domiciliaza suspectul, s-a auzit un foc de arma si, dupa putin timp, a fost observat un caine ranit, care a sarit gardul proprietatii si s-a adapostit intr-un canal.

Cainele a fost identificat in viata, prezentand rani la nivelul craniului, motiv pentru care a transportat la un cabinet veterinar din Targu-Jiu pentru acordarea de ingrijiri medicale.

Procurorul de caz a dispus miercuri retinerea pe o durata de 24 ore a suspectului.

Sursa : www.mediafax.ro